Obilježena 27.godišnjica pogibije Franka Lisice

Danas u 8.15 sati u Policijskoj upravi zadarskoj, ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici su svečanim postrojem odali počast poginulom kolegi Franku Lisici, koji je prije 27 godina svoj mladi život položio u temelje stvaranja hrvatske države.

Pokojni Franko Lisica rođen je 24.09.1968. godine. Pripadnik Specijalne jedinice policije postao je 05. kolovoza 1990. godine. Aktivni je sudionik uspostave novoizabrane hrvatske vlasti i osnivanja policijskih postaja Kruševo i Polača, gdje je stanovništvo srpske nacionalnosti pokrenulo „balvan“ revoluciju i odbilo priznati novoizabranu hrvatsku vlast.

Dana 02. svibnja 1991. godine Franko Lisica, zajedno s grupom kolega iz Specijalne jedinice policije Policijske uprave zadarske, upućen je na brdo Štrkovača, koje dominira nad mjestom Polača sa zadatkom zaposjedanja brda. Dolaskom neposredno pod sam vrh, na specijalce je otvorena neprijateljska rafalna paljba iz vatrenog naoružanja. U otvorenom sukobu ne štedeći vlastiti život, da zaštiti ostale kolege i izvrši zadaću, smrtno je stradao Franko Lisica pogođen vatrenim oružjem iz neposredne blizine.

Misa zadušnica služena je u crkvi Velike Gospe u Bibinjama, a potom su brojna izaslanstva na mjesnom groblju položili vijenac i zapalili svijeće na grobu pokojnog Franka Lisice.

Prisjećanje na lik i djelo hrvatskog viteza, paljenje svijeća, polaganje vijenaca i molitva  bile su prigodom da se obitelj, prijatelji i suborci, kao i predstavnici vojske, policije, općine Bibinje s ponosom prisjete njegove  hrabre žrtve za Domovinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...