Odlazi li Modrić iz Reala? Prema talijanskim medijima zamjenjuje ga 5 godina mlađi Bosanac

Real Madrid prošle i pretprošle sezone na tržištu nije bio osobito rastrošan. U posljednje dvije sezone madridski je klub na transfere potrošio ”samo” 70 milijuna eura. To su smiješne cifre ako ih usporedimo s otkupnim odštetama za Garetha Balea (101 milijun eura) i Jamesa Rodrígueza (75 milijuna eura) iz ne tako davne prošlosti.

Ipak, Real će ovog ljeta morati osvježiti svlačionicu kako bi sljedeće sezone ravnopravno krenuo u utrku za sve trofeje.

Premda je kraljevski klub u finalu Lige prvaka, trećem u nizu i četvrtom u posljednjih pet godina, u Madridu žele vratiti naslov prvaka Španjolske. U domaćim natjecanjima momčad Zinedinea Zidanea posve je podbacila, Barcelona je uzela duplu krunu u Španjolskoj, a navijači najtrofejnijeg kluba na svijetu takav scenarij ne žele gledati i sljedeće sezone. Unatoč fantastičnim rezultatima u Europi.

Već smo pisali kako je Real ozbiljno zainteresiran za reprezentativca BiH i veznjaka Juventusa Miralema Pjanića. Prije mjesec dana španjolski Diario Gol objavio je bombastičnu vijest kako će Pjanić doći na Bernabeu kao zamjena za Luku Modrića. Iako je Modrić jedan od ključnih igrača u Zidaneovoj viziji, Diario Gol istaknuo je da će hrvatski veznjak uskoro napuniti 33 godine, a Pjanić, podjednako dobar igrač, pet je godina mlađi, što je u modernom nogometu od krucijalne važnosti.

Navodno se i Cristiano Ronaldo upustio u potragu za vjerodostojnom zamjenom hrvatskog reprezentativca pa je klupskoj upravi više puta sugerirao igrače koji bi svojim ljudskim i igračkim profilom odgovarali Realovoj ideologiji. A prema tim parametrima, idealan izbor bio bi Miralem Pjanić, javlja Index.

Da je dolazak Pjanića na Bernabeu ovoga ljeta izgledan, potvrđuju današnji napisi u talijanskim medijima prema kojima je Perez već rezervirao 60 milijuna eura za veznjaka Stare dame. Odlična partija Pjanića u nedavnoj kontroverznoj utakmici Lige prvaka na Bernabeuu, kad je bosanski veznjak ”ubio” cijeli vezni red Reala, samo je dodatno ojačala želju Pereza da ga dovede u Madrid.

Bh. veznjak dugo se povezuje s Realom, a i sam je priznao u nekoliko navrata kako bi vrlo rado surađivao sa svojim idolom Zinedineom Zidaneom, trenerom madridskog kluba.

Pjanić je u Juventus stigao 2016. godine iz Rome, a ove sezone na korak je do obrane naslova sa Starom damom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...