Oluje diljem Europe uništavale sve pred sobom. Stižu nove, još jače

Jučer poslijepodne zapad Njemačke je pogodila strašna oluja. Najgore je bilo u gradu Wuppertalu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Snimke s tog područja prikazuju kaos koji je nastao na ulicama. Obilna kiša potopila je ulice i pretvorila ih u rijeke koje su nosile sve pred sobom, pa čak i ljude.

Jaka kiša i bujice srušile su čak i krovove nekih kuća i benzinskih postaja, uništeni su deseci automobila, a ljudi su ostali zarobljeni u trgovačkim centrima. Urušile su se i prostorije studentskog doma u Wuppertalu, ali na sreću nije bilo ozlijeđenih.

Jako nevrijeme pogodilo je i Düsseldorf, gdje je padala tuča. Poplavljene su brojne kuće, promet je paraliziran, otkazani su i neki letovi. Meteorolozi su izdali i upozorenje za tornado, piše Index.

Jako nevrijeme i u Sloveniji

I dijelove Slovenije u utorak je pogodilo jako nevrijeme, javlja RTV Slovenija. Najgore je bilo na području Kamnika, sjeverno od Ljubljane, gdje su padale obilna kiša i tuča.

Vatrogasci su izašli na teren i odradili 36 intervencija. Uslijed obilne kiše aktivirala su se i klizišta te je nekoliko stanovnika evakuirano iz svojih kuća zbog opasnosti od urušavanja.

RTV Slovenija javlja i da je na tom području došlo do udara munja u dvije kuće te su na teren morali izaći vatrogasci. Zasad nema informacija o žrtvama.

Stižu nove oluje

Strašne oluje, grmljavinski pljuskovi, munje, tuča i bujice zabilježeni su i u dijelovima Francuske, Slovačke, Italije… Meteorolozi najavljuju da bi sljedećih dana moglo biti još i gore te da tim područjima prijete nove, još jače oluje.

Upozorenja na nevremena izdana su za veći dio zapadne i središnje Europe.

Estofex tako upozorava na mogućnost razvoja jačih grmljavinskih ćelija te lokalno obilnije kiše, izolirane jake tuče, ali i na mogućnost nastanka tornada, što se posebice odnosi na dio Francuske, zemlje Beneluksa, Njemačku te zapadni dio Češke. Za naše područje upozorava se na veće količine kiše u kratkom periodu te moguću tuču.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...