Oni koji misle da je Zemlja ravna imaju novu teoriju – više ne vjeruju ni u gravitaciju!

Nova teorija o Zemlji kao ravnoj ploči, s nedavne konvencije održane u Velikoj Britaniji, tvrdi da gravitacija ne postoji, dodajući još jedno tumačenje tih teoretičara koji smatraju da znanost nije u pravu.

Ideja teorije Zemlje kao ravne ploče je svakako kontroverzna jer pokušava srušiti sve ono što znamo i razumijemo o znanosti. Ljudi koji su letjeli u svemir, vidjeli su da je Zemlja okrugla, uz još mnoštvo dokaza da je planeta sfera, a ne ravna ploča. To ne spriječava da postoje brojni zagovornici teorije Zemlje kao ravne ploče koji su se okupuli na konvenciji održanoj u Velikoj Britaniji.

Tijekom svoje konferencije, teoretičari ravne Zemlje predstavili su svoja otkrića i prijedloge, a Dave Marsh, jedan od sudionika konferencije, ustrajao je na tome da izbaci jednu od glavnih činjenica o našoj planeti i postojanju, gravitaciju. “Moja istraživanja ruše teoriju Velikog praska… Podržavaju ideju da gravitacija ne postoji i da je jedina prava snaga u prirodi, elektromagnetizam.”

U svojoj prezentaciji navodi da je, iz svog dvorišta, uspio opovrgnutu planetarno kretanje pomoću Nikonovog fotoaparata i jedne aplikacije, piše Telegraph. Iako su mnogi skeptični prema Marshovoj teoriji Zemlje ravne ploče i prijedlogu da gravitacija ne postoji, to ga ne spriječava da nastavi punim zamahom.

Glavna teorija ravne Zemlje smatra da je naša planeta disk, a ne kugla, s Arktičkim krugom u sredini i Antarktikom koju čini oko 46 metara visok zid leda oko ruba. Konvencija ravne Zemlje više je bila društveno okupljanje i prilika za subjekte okrenute businessu, čiji su delegati kupovali i prodavali robu na temu Zemlje, kao majice s natpisom Flat Power, razne duhovite suvenire i zemljopisne karte ravne Zemlje.

Dok se teoretičari ravne Zemlje slažu da Zemlja nije okrugla kao što većina stanovništva misli, ne slažu se oko toga kakvog je zapravo oblika. Jedni kažu da je ravna ploča, a drugi inzistiraju na tome da je kao zakrivljeni, kupolasti krov. Darren Nesbit, plesni glazbenik iz Boltona, sugerirao je da je Zemlja oblika dijamanta, potpomognuta stupovima.

Unatoč brojnim dokazima NASA-e koji su putem satelita, GPS-a i slika snimljenih iz svemira dokazali da je Zemlja okrugla, oni koji vjeruju u teoriju ravne ploče, uvjereni su da NASA laže i, tko zna iz kojeg razloga, obmanjuje javnost.

Važno je napomenuti da su zagovornici teorije većinom neznanstvenici što dovodi u pitanje njihove tvrdnje. Bez obzira na teorije koje stižu s ove konvencije, malo će više dokaza trebati da bi se znanstvenici i javnost uvjerili u to da gravitacija ne postoji, prenosi Telegram.

Inače, ako vas ova tema zanima detaljnije, ovdje možete pročitati kako cijenjeni fizičar s Ruđera Saša Ceci za Telegram ruši najčešće argumente teoretičara zavjere koji tvrde da Zemlja nije okrugla.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...