Osmogodišnjak koji je pao sa stijene na Paklenici otpušten iz zadarske bolnice

Osmogodišnji dječak, njemački državljanin, pao je sa šest metara visine stijene na Paklenici i ozlijedio glavu, leđa i noge. Začudo i srećom, zadobio je samo lakše ozljede, odnosno nije ništa slomio.

Bilo je to u četvrtak malo iza 15 sati kad je s roditeljima, penjačima, sudjelovao u kreativnom penjanju na stijeni Ljuska. U jednom se trenu poskliznuo i pao na tlo, te se otkotrljao, pišu 24sata.

Mala njemačka obitelj nalazila se na ulazu u Nacionalni park Paklenica, u tunelima koje je bivša JNA u velikoj tajnosti izgradila 50-ih godina prošloga stoljeća zbog zaoštrenih odnosa sa Sovjetskim savezom. Tuneli su danas kao „Podzemni grad“ otvoreni za javnost.

Dječak je pao penjući se sa unutarnje strane dvadesetak metara visoke kamene »ljuske« u kanjonu Velike Paklenice na kojoj je još od osamdesetih godina napravljen jedan od najpoznatijih penjačkih smjerova u svijetu, poznat pod imenom „Il Maratonetta“.

Policija je nakon pada razgovarala s dječakovom majkom, a dječak je prevezen na liječenje u Opću bolnicu Zadar. Tamo su ga preko noći zadržali na promatranju jer je pao s velike visine, a u petak ujutro su ga otpustili i otišao je s roditeljima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...