OTP banka za donacije odabrala 47 projekata vrijednih 400 tisuća kuna

OTP banka je u okviru svog programa za dodjelu donacija “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ odabrala 47 projekata kojima će dodijeliti 400.000 kuna, izvijestili su u utorak iz te banke.

Na javni natječaj, koji je organiziran sedmu godinu za redom, mogli su se prijaviti projekti u četiri kategorije – mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport.

Na natječaj je pristiglo više od 1.700 prijava iz cijele Hrvatske, a odabrano je 47 projekta, koji su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena, navode iz OTP-a.

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost odabrano je 11 projekata, u kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša 14 projekata, u kategoriji humanitarnih projekata 10 projekata i u kategoriji sport 12 projekata.

U proteklih sedam godina OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno 2,6 milijuna kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode, istaknuli su iz te banke.

Napominju i kako su osim donacijskog natječaja ove godine pomogli osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja u okviru programa “Zeleno svjetlo za znanje”. Tako u akademskoj godini 2017./2018. OTP banka sa 615.000 kuna pomaže 87 studenata slabijeg imovinskog stanja u partnerstvu s gradovima Zadar, Sisak, Čakovec i Benkovac, općinama Župa dubrovačka, Nuštar, Bilje i Medulin te Sveučilištem u Zadru i Caritasom Dubrovačke biskupije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...