Otvoreno raskrižje na Meladi, Dukić: “Čestitam građanima na strpljenju i izvođačima koji su radove završili prije roka”

Gradonačelnik Branko Dukić  sa suradnicima je obišao rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Put Nina.

Čestitao bih građanima na strpljenju, vjerujem da će se kroz dan dva promet normalno odvijati, a evo sad smo dobili jednu transverzalu, od groblja prema Žmirićima kojom ćemo poboljšati prometovanje. Nadam se da će građani Petrića i Brodarice biti zadovoljni. Također bih čestitao izvođačima koji su ovo izvršili prije roka, pročelnicima i Darku Kasapu koji je vodio brigu o ovom dijelu posla jer su građani osjetljivi po pitanju radova, rekao je Dukić.

Dobili smo kilometar novo asfaltirane prometnice i novo semaforizirano raskrižje. Kao što je rekao gradonačelnik, ovo je dio koji spaja istok i zapad grada. Improvizirani kružni tok dobro funkcionira i kao takav će ostati, a svojedobno će doživjeti rekonstrukciju. Vodimo računa o velikom projektu koji se sprema, a slijedi izgradnja sustava odvodnje u gotovo 300 ulica. Sve prometnice su spremne za produženi vikend, za domaće i strane turiste, a svi radovi se prekidaju do 15. rujna, rekao je Darko Kasap, pročenik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Radovi su započeli koncem listopada prošle godine. Predviđeni rok trajanja radova bio je 30. lipnja ove godine, a radovi su dovršeni mjesec dana prije ugovorenog roka. Radove vrijedne 6,5 milijuna kuna izvodila je tvrtka Vodoinstalacija, a nadzor je provela tvrtka Gin d.o.o..

U sklopu izgradnje kolektora Visoke zone, rekonstrukcijom ovog raskrižja dovršena je nova gradska prometna transverzala koja spaja krajnji istočni i zapadni dio Zadra, od Gradskog groblja do Žmirića.

Nova gradska prometnica, ulicama B. Benkovića, Domovinskog rata, H. Ćustića, Petra Skoka i Marina Getaldića, omogućava bolju protočnost prometa i čini jednu od četiri cestovne transverzale grada Zadra. U sklopu projekta rekonstruirana je  i nadograđena sva prateća komunalna infrastruktura – odvodnja, nogostupi, javna rasvjeta, vodovodna mreža. U sklopu rekonstrukcije izgrađena je i sekundarna kanalizacijska mreža u dvije ulice – Fra Luje Marune i Nikole Strmića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...