Cestitka_Uskrs

Ovaj vikend u Zadru proći će u znaku 11. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova

Nakon svečanog otvaranja sa Zborom Slovenske filharmonije, slijedi najuzbudljiviji dio 11. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova Zadar. Natjecateljski dio započinje u petak 25. svibnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači. Zborove će ocjenjivati međunarodno stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu:

Jasenka Ostojić – predsjednica (Hrvatska), Damijan Močnik (Slovenija), Zapro Zaprov (Makedonija), Davor Bobić (Hrvatska) i Christian Balandras (Francuska).

U prvom dijelu Natjecanja tako će od 18 do 20 i 40 h nastupiti:

Komorni zbor Glasis (Markovci, Slovenija), Ženski zbor Dangė (Klaipeda, Litva), Akademski pjevački zbor VSB Tehničkog sveučilišta Ostrava (Ostrava, Češka), Cardinal Singers Sveučilišta u Louisvillu (Louisville, SAD), Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić (Zadar, Hrvatska), Christophorus Kantorei (Altensteig, Njemačka) i Zbor Sveučilišta u Stockholmu (Stockholm, Švedska).

Prijenos Natjecanja moći će se pratiti na Poljani Šime Budinića ispred Kneževe palače gdje će biti postavljeni ekrani.

Zborovi će se nakon natjecateljskog dijela  prošetati do Morskih orgulja i Pozdrava suncu gdje će u neformalnoj atmosferi od 19 i 20 do 20 i 40 h pjevati na takozvanim promenadnim koncertima.

Natjecateljski dio nastavlja se u subotu 26. svibnja. U Kneževoj palači od 11 i 30 do 14 i 10 natjecat će se: Mješoviti vokalni ansambl Schola Cantorum (Split, Hrvatska), Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma (Zagreb, Hrvatska), Vokalni ansambl Mater Libertatis (Zagreb, Hrvatska), Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski (Čakovec, Hrvatska), Vokalni ansambl Samoborke (Samobor, Hrvatska), Mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu (Split, Hrvatska) i Ženski vokalni ansambl Schola Cantorum (Split, Hrvatska).

I u subotu ujutro Natjecanje će se moći pratiti na Poljani Šime Budinića na ekranima pred Kneževom palačom.

Zborsko veselje i pjesma ponovno će se moći vidjeti i čuti na gradskim ulicama i to na subotnjoj špici; na Narodnom trgu i na Forumu od 11 i 10 do 14 i 35 h. Tijekom poslijepodneva međunarodni povjerenstvo će vijećati i zatim se preseliti u HNK Zadar gdje će se u 19 h održati završna priredba dodjele nagrada te natjecanje za Veliku nagradu Grada Zadra!

Ne propustite biti dijelom ove manifestacije, bilo na gradskim ulicama ili u koncertnim prostorima!

Ulaz na sva događanja je slobodan!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...