Novi procesori koji će pokretati nove modele iPhonea

Ovo bi mogao biti najveći Appleov adut u borbi s Androidima

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Iako je do predstavljanja novih modela iPhonea ostalo još oko tri i pol mjeseca, već je počela proizvodnja procesora koji će pokretati ove uređaje. Prema ljudima upoznatim sa situacijom koji su htjeli ostati anonimni, za proizvodnju procesora zadužena je kompanija TSMC, a procesori će se bazirati na 7-nanometarskom proizvodnom procesoru.

Ovi bi procesori trebali biti manji, brži i učinkovitiji u odnosu na mobilne uređaje s aktualnim najjačim procesorima te bi novi A12 procesor koji će pokretati nove modele iPhonea mogao predstavljati značajnu prednosti telefona s logom jabuke u odnosu na konkurenciju.

U rujnu ove godine Apple bi trebao predstaviti tri nova modela iPhonea – nasljednika iPhonea X koji bi trebao imati isti ekran, njegovu Plus verziju s ekranom dijagonale čak 6,5 inča te model s 6,1 inčnim LCD-om. Zahvaljujući novim čipovima, novi Appleovi telefoni moći će brže pokretati aplikacije te će trajanje baterije biti duže, što su “velike prednosti u kompetitivnoj industriji koja se trenutno nalazi u problemima”, komentirali su na Bloombergu glasine o novim Appleovim čipovima.

Iako je prodaja telefona i dalje velika, prema IDC-u prošle godine zabilježen je pad tržišta od 0,5 posto, dok je taj pad u posljednjem kvartalu iznosio čak 8,5 posto – jedan od razloga jest zasićenost na najvećim tržištima poput SAD-a i Kine.

Osim Applea, odnosno TSMC-a, i Qualcomm trenutno radi na razvoju čipova baziranih na 7-nanometarskom proizvodnom procesu, no telefoni s prvim takvim čipovima na tržištu bi se trebali pojaviti nakon predstavljanja novih iPhonea, napominju na Forbesu. Koliko će novi čipovi biti jaki, saznat ćemo u rujnu te će korisnicima vjerojatno najvažnije biti informacije o bateriji – koliko će duže trajati baterija između punjenja i hoće li vrijeme punjenja biti kraće, javlja Zimo.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar