DOBRO JE ZNATI

Ovo je hrana koja će poboljšati vaš seksualni život

Arhiva AZD/Ilustracija

Zdrav seksualni nagod definitivno je povezan s vašim fizičkim i emocionalnim životom. Zato ne iznenađuje činjenica da hrana može igrati veliku ulogu u poboljšanju vašeg seksualnog života.

1. Avokado – može poslužiti kao afrodizijak zbog nevjerojatnog bogatstva nezasićenih masti i niske razine zasićenih masnoća što ih čini dobrim za vaše srce, vaše arterije, ali i prokrvljenost drugih organa.

2. Bademi – za njih se odavno tvrdi da povećavaju strast, djeluju kao seksualni stimulans i pospješuju plodnost. Kao i šparoge, bademi su hranjivi i bogati mineralima poput cinka i selena koji su važni za seksualno zdravlje i reprodukciju.

Matija Lipar

3. Jagode – Studija iz 2008. godine otkrila je da muškarci i žene postaju seksualniji ako nose crvenu boju. Jagode su izvrstan izvor folne kiseline i vitamina B koji pomaže u odstranjivanju poremećaja kod rađanje djece, a može utjecati i na visoki broj spermija kod muškaraca.

4. Kamenice – baš i kao i druge školjke i kapice sadrže spojeve koji povećavaju razinu testosterona i estrogena. Povećanje hormonske proizvodnje u mnogim slučajevima utječe na povećanu seksualnu želju. Kamenice su također izvrstan izvor cinka koji utječe na cirkulaciju krvi u spolnim organima oba spola.

5. Losos – poznat je po visokoj razini zdravih omega – 3 masnih kiselina. Ružičasta riba, poput tune, mogla bi biti ključna za poboljšanje vašeg seksualnog života. Omega – 3 pomaže u sprečavanju nakupljanja plaka u vašim arterijama čime se poboljšava protok krvi kroz vaše tijelo.

Zarapix/Pixabay

6. Smokve – ovi smiješni i fini plodovi kroz ljudsku su povijest služili za povećanje plodnosti te kao izvrstan afrodizijak jer su pune topivih i netopivih vlakana.

7. Citrusi – svi članovi ove tropske plodne obitelji superbogati su antioksidansima, vitaminom C i folnom kiselinom, od kojih su svi navedeni bitni za muško reproduktivno zdravlje, piše Večernji list.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar