Ovo je jedini i najbolji način da konačno prestanete pušiti

Rezultati studije koja je provedena na Oxfordu pokazuju da je naglo ostavljanje cigareta najbolji način da zaista i prestanete pušiti.

Tijekom istraživanja, znanstvenici su došli do saznanja da pušači koji “presjeku” s pušenjem imaju čak 25 posto veće šanse da nakon četiri tjedna i dalje ne puše, ali i 42 posto više šansi da ne puše ni kroz narednih šeset mjeseci. To, nažalost, ne važi za one koji su postuono prestajali pušiti prije nego što su konačno i prestali.

Naime, objašnjenje se krije u tome što su osobe koje su smanjivale broj popušenih cigareta teže odlučile da definitivno presjeku, a ta praksa ujedno i pojačava potrebu za cigaretama. Ipak, ako prelomite da ne pušite onda se odmah pomirite s tim da cigarete neće biti dio vašeg života u narednom periodu. Također, mentalno će vam biti lakše i vaše tijelo neće tražiti nikotin.

Godinu nakon što prestanete pušiti rizik od kardiovaskularnih bolesti se smanjuje za 50 posto, a deset godina nakon što prestanete pušiti smanjuje se i rizik od upale pluća, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...