Pjesma Eurovizije 2018. – večeras prijenos 1. polufinalne večeri

Hrvatska radiotelevizija i ove godine tradicionalno prenosi sve tri večeri najvećega svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja – natjecanja za Pjesmu Eurovizije. Na večerašnjoj prvoj poluzavršnoj večeri nastupa naša predstavnica Franka Batelić s pjesmom Crazy.

Od ukupno 19 natjecatelja, Hrvatska nastupa 12. po redu, a u završnicu ulazi deset država. Uz Franku Batelić na pozornici će nastupiti Martina Ivanković i Djordjija Palić kao prateći vokali. Za vizualni identitet zadužena je Jasenka Tudor Bevanda, haljinu su dizajnirali Vjeko Franetović i Nikica Ivančević, za šminku je zaslužna Kristina Hošnjak, za frizuru Zvonimir Franić, a koreografiju Igor Barberić.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održava se prvi put u povijesti u glavnome gradu Portugala, Lisabonu, i to, pamtimo svi, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala, koji je pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja. Natjecanje će se održati u Altice Areni, a kroz trodnevni zabavni program gledatelje će voditi Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine.

Geslo je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (eng. All Aboard). Ono nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i kontinent, a stilizirane inačice školjaka, morske trave, planktona, meduza i ostalih živih bića koja se mogu pronaći u vodenome ekosustavu na logotipima su natjecanja. Inačicama logotipa želi se prikazati kako su ključne teme različitost, poštovanje i snošljivost.

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije mogu i glasovati za svoje favorite (za sve, osim za Hrvatsku), a detalje o tome potražite na ttx stranicama 422 i 423.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...