teška prometna nesreća

Podignuta optužnica protiv 19-godišnjaka koji je na novogodišnje jutro usmrtio 36-godišnjakinju u Biogradu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 19-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u kojoj je život izgubila 36-godišnjakinja.

Tereti ga se da je 1. siječnja 2018. oko 06,52 sati u Biogradu na Moru, upravljao osobnim automobilom iako svjestan da ne smije upravljati vozilom na cesti ako u organizmu ima alkohola, te ako je u tolikoj mjeri umoran i u takvom psihofizičkom stanju da je nesposoban za sigurno upravljanje vozilom budući da može ugroziti druge sudionike u prometu. Tereti ga se da je pristajući na opisano, vozio brzinom od 102 km/h (brzina ograničena na 50 km/h) s koncentracijom alkohola u krvi od najmanje 1,22 g/kg i to nakon neprospavane noći, zbog čega su njegove vozačke sposobnosti bile razmjerne utjecaju alkohola u koncentraciji od 2 g/kg, zbog čega je bio apsolutno nesposoban za sigurno upravljanje vozilom, pa je upravo zbog alkoholiziranosti, umora i neprilagođene i prebrze vožnje, započeo s pretjecanjem osobnog automobila kojim je u istom pravcu, pravilno vozeći se sredinom svoje prometne trake, upravljala vozačica P. M.
Okrivljenik je prilikom pretjecanja prednjim dijelom automobila udario u zadnji dio automobila kojim je upravljala P. M. te je automobil od udarca izletio izvan kolnika i udario u drvo čempresa. Vozačica je zadobila osobito teške tjelesne ozljede od kojih je neposredno nakon nesreće preminula u Općoj bolnici Zadar.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika odredi mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje vozilima B kategorije na temelju odredbe čl. 98. st. 1. i 2. toč. 8. ZKP/08, u vezi sa čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08. Podsjećamo, budući da je Županijski sud u Zadru tijekom istrage odbio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika, u optužnici je predloženo Općinskom sudu u Zadru (Vijeće za mladež) određivanje navedene mjere opreza.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar