Podignuta optužnica protiv 19-godišnjaka koji je na novogodišnje jutro usmrtio 36-godišnjakinju u Biogradu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 19-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u kojoj je život izgubila 36-godišnjakinja.

Tereti ga se da je 1. siječnja 2018. oko 06,52 sati u Biogradu na Moru, upravljao osobnim automobilom iako svjestan da ne smije upravljati vozilom na cesti ako u organizmu ima alkohola, te ako je u tolikoj mjeri umoran i u takvom psihofizičkom stanju da je nesposoban za sigurno upravljanje vozilom budući da može ugroziti druge sudionike u prometu. Tereti ga se da je pristajući na opisano, vozio brzinom od 102 km/h (brzina ograničena na 50 km/h) s koncentracijom alkohola u krvi od najmanje 1,22 g/kg i to nakon neprospavane noći, zbog čega su njegove vozačke sposobnosti bile razmjerne utjecaju alkohola u koncentraciji od 2 g/kg, zbog čega je bio apsolutno nesposoban za sigurno upravljanje vozilom, pa je upravo zbog alkoholiziranosti, umora i neprilagođene i prebrze vožnje, započeo s pretjecanjem osobnog automobila kojim je u istom pravcu, pravilno vozeći se sredinom svoje prometne trake, upravljala vozačica P. M.
Okrivljenik je prilikom pretjecanja prednjim dijelom automobila udario u zadnji dio automobila kojim je upravljala P. M. te je automobil od udarca izletio izvan kolnika i udario u drvo čempresa. Vozačica je zadobila osobito teške tjelesne ozljede od kojih je neposredno nakon nesreće preminula u Općoj bolnici Zadar.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika odredi mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje vozilima B kategorije na temelju odredbe čl. 98. st. 1. i 2. toč. 8. ZKP/08, u vezi sa čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08. Podsjećamo, budući da je Županijski sud u Zadru tijekom istrage odbio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika, u optužnici je predloženo Općinskom sudu u Zadru (Vijeće za mladež) određivanje navedene mjere opreza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...