Popularni pisac trilera Jo Nesbø danas prestavlja roman u Zadru

Planetarno popularni pisac trilera Jo Nesbø, čiji su romani prevedeni na 50 jezika i prodani u više od 40 milijuna primjeraka, stigao je u dugo iščekivani posjet Hrvatskoj, gdje boravi od 8. do 11. svibnja. U organizaciji izdavačke kuće Fokus, Nesbø dolazi u sklopu promocije novog romana Macbeth, koji je u Hrvatskoj objavljen u isto vrijeme kad i u svijetu i koji je u rekordnom roku zasjeo na top-liste najprodavanijih novih naslova u svijetu.

Nakon Šišmiša, Žohara, Crvendaća, Nemeze, Đavolje zvijezde, Spasitelja, Snjegovića, Leoparda, Fantoma, Policije i Žeđi – kojima je glavni lik neprilagođeni detektiv Harry Hole – te Sina, Ponoćnog sunca, Krvi na snijegu i Lovaca na glave, najnoviji Nesbøov roman Macbeth posveta je velikanu svjetske književnosti Williamu Shakespeareu.

Nesbø će u Hrvatskoj održati dvije promocije – 9. svibnja u Zagrebu, gdje će Macbetha hrvatskoj publici predstaviti u Gradskom dramskom kazalištu Gavella, te 10. svibnja u Zadru, u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18 sati. Sva mjesta su popunjena i moguć je ulaz jedino uz predočenje pozivnice.

U petak, 11. svibnja, pisac će gostovati na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu. Povezanost Joa Nesbøa s Hrvatskom nije od jučer: 1990-ih je ovdje boravio kao novinar, pa je iz tog iskustva dijelom proizašla radnja jednog od njegovih prvih romana, koja je smještena u Zagreb.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...