Povratak s produženog vikenda; Evo gdje se danas očekuju najveće gužve

Oni koji su spojili ponedjeljak s Praznikom rada, i danas se vraćaju kućama, mogu očekivati gužve u prometu. Donosimo HAK-ovu prometnu prognozu za 1, svibnja.

Pojačan promet u povratku s produženog vikenda očekuje se tijekom utorka, 1. svibnja osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima zbog čega bi moglo biti čekanja na izlasku s autocesta na naplatnim postajama Lučko (A1 Zagreb-Split-Ploče), Zagreb-Istok (A3 Bregana-Lipovac) i Trakošćan (A2 Zagreb-Macelj).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zastoji su mogući zbog radova na dionicama između čvorova Delnice i Ravna Gora, Ravna Gora i Vrbovsko, te u zoni čvora Bosiljevo 2.

Zbog mogućih gužvi vozačima HAK savjetuje da za povratak u smjeru Zagreba biraju jutarnje sate, a ne poslijepodnevne sate, jer su na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi kolnika, pa se zbog privremene regulacije očekuje vožnja u koloni, uz moguće zastoje. Vozače pozivaju na dodatni oprez i strpljenje.

Gužvi i čekanja bit će na ulasku u Hrvatsku na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Županja, Ličko Petrovo Selo, Maljevac) i sa Srbijom (Bajakovo, Tovarnik). Na izlasku iz zemlje gužvi bi moglo biti na graničnim prijelazima sa Slovenijom: Rupa, Pasjak, Kaštel, Bregana i Macelj. U Sloveniji je praznik i u srijedu, 2. svibnja kada također očekujemo pojačan promet osobito na cestama u Istri i sjevernom Jadranu te na graničnim prijelazima.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će na Praznik rada u utorak, 1. svibnja od 14 do 23 sata na važnijim cestovnim pravcima u priobalju uključujući Jadransku magistralu (DC8). Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1.

U trajektnom i katamaranskom prometu ne očekuju se poteškoće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...