Poznati imunolog traži 10 dobrovoljaca iz Hrvatske koje će zaraziti ospicama

Nakon što je potvrđeno da je u Hrvatskoj ove godine zabilježen drugi slučaj zaraze ospicama, u javnosti se opet aktualiziralo pitanje procijepljenosti stanovništva.

Spomenuta dva slučaja zaraze ospicama – jedan u Zagrebu i jedan u Dubrovniku, zabilježeni su prije samo nekoliko dana. I dok liječnici i stručnjaci upozoravaju roditelje da cijepe svoju djecu kako bi se spriječila epidemija, protivnici cijepljenja s time se ne slažu nadovezujući se pritom na štetne i negativne učinke cjepiva.

Neformalni predvodnik i svojevrsni glasnogovornik takvih građana jest Srećko Sladoljev, voditelj Odjela razvoja i istraživanja imunuloškog zavoda.

U posljednjem istupu jučer je na Facebooku objavio status u kojem traži deset 40-godišnjaka cijepljenih protiv ospica – za pokus. U suludoj objavi piše kako sebe i dobrovoljce planira zaraziti ospicama i onda uspoređivati što će se dogoditi.

“Ja, koji sam prije 60 godina prebolio ospice, dakle s prirodnim imunitetom, “protiv” njih s umjetnim. Zarazit ćemo se ospicama i čekati što će se desiti. Pokus neka vodi Cjepoleon. U prilogu je “stručna” medicinska literatura”, napisao je Sladoljev uz kolaž s naslovnicama medija koji su danima isticali opasnost koju predstavlja loša procijepljenost na dubrovačkom području, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...