Prilika za povratkom u Drugu HNL; Župan: “Kaštela su za nas finale Lige prvaka!”

Nakon dvije sezone u 3. HNL jug, Zadar je u prilici izboriti povratak u Drugu HNL, koji bi našem klubu jako puno značio. U slučaju pobjede  protiv Vala u posljednjem kolu, momčad Dragana Blatnjaka će, bez obzira na rezultate ostalih utakmica, završiti sezonu na mjestu koje vodi u  viši rang natjecanja.

– Dvije godine se borimo za ovo i sada napokon imamo sve u svojim  rukama. Sami odlučujemo o vlastitoj sudbini i to je najvažnije. Znamo  što nam donosi pobjeda u Kaštel Starom i idemo dolje dati sve do posljednjeg atoma snage za ta tri boda. Ne trebam posebno naglašavati koliko  bi Druga liga značila i klubu i gradu i nama igračima. Spremni smo,  sportski rečeno, poginuti za taj cilj – kaže Dragan Župan, kapetan Zadra.

Dug i težak put prošli su Zadrani ove sezone da bi se prošli tjedan uspeli na treće mjesto prvenstvene ljestvice, s bodom više od četvrtog Splita, koji u posljednjem kolu dočekuje Zmaj iz Blata.

– Svašta smo prošli, od prva tri kola u kojima smo osvojili jedan bod,  preko osmog mjesta na polusezoni pa drugog dijela, gdje smo zaigrali  mnogo bolje, ali smo također imali nekoliko slabijih izdanja. Nije bilo lako, ali uvijek smo vjerovali da na kraju možemo ostvariti zacrtani cilj. Sada smo došli na korak do tog ostvarenja i napravit ćemo sve da se iz  Kaštela vratimo kao drugoligaši.

Iako je Val, porazom u Imotskom u prošlom kolu, ispao iz 3. HNL jug,  Zadrani su svjesni da ni ovaj put ne smiju podcijeniti protivnika. Tim  više što je riječ o momčadi koja je u posljednjem kolu jesenskog dijela na  Stanovima bila na pragu pobjede – završilo je 2:2 autogolom Kaštelana u  93. minuti.

– Ta činjenica da su oni ispali može biti dvosjekli mač za nas, ali dobro  smo se pripremili i znamo što nas čeka na tom neugodnom terenu. Neće  nam se dogoditi pristup “lako ćemo”. Ova utakmica je za nas finale Lige  prvaka i tako ćemo se postaviti od prve minute.

Kakva je atmosfera u momčadi uoči tog finala?

– Odlična, pozitivna, optimistična i vrlo koncentrirana. Cijeli tjedan  jedva čekamo početak utakmice i da napokon krenemo po ono što svi  toliko žarko želimo. Idemo najjače do sada napraviti još taj jedan korak i  vratiti Drugu HNL u naš grad za sve one kojima je Zadar u srcu – za kraj  će Župan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...