Priveden 25-godišnjak, jedan od napadača koji su bugarskim navijačima zapalili automobil

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PU zadarske , u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, dovršili su opsežno višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom kojeg se sumnjiči za kazneno djelo izazivanja nereda.

25-godišnjaka se tako sumnjiči da je 12. srpnja prošle godine oko 23 sata, u Ulici Krešimira Ćosića u Zadru, u grupi s više zasad nepoznatih osoba, sudjelovao u napadu na četvoricu bugarskih državljana, pri čemu je signalnom bakljom zapaljen automobil BMW bugarskih nacionalnih oznaka u vlasništvu 22-godišnjaka, koji je u potpunosti izgorio.

U napadu je lakše ozlijeđen 22-godišnji bugarski državljanin, a pričinjena materijalna šteta procijenjena je na oko 150 tisuća kuna.

Nakon dovršenog istraživanja 25-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog izazivanja nereda, priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja u kojem je zadarska policija surađivala i razmjenjivala informacije i sa susjednim policijskim upravama obavljeno je do sad preko stotinu obavijesnih razgovora, nad konkretnim osobama je provedeno preko 40 kriminalističkih istraživanja. Provedeno je 15 poligrafskih razgovora i više pretraga (7) objekata i vozila te pregleda više desetaka pregleda videonadzora na širem području središta grada.

Materijal izuzet očevidom vještačen je u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu, a korištena je i stručna pomoć stručnjaka za požare Ravnateljstva policije. Analizom svih prikupljenih dokaza i saznanja utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni 25-godišnjak jedan od sudionika ovog napada, do sada nezapamćenog na našem području.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenika je pronađena i određena količina (25 kom) raznih pirotehničkih sredstava (signalnih raketa, dimnih bombi i dr.) koja se, protivno svojoj osnovnoj namjeni, često zlouporabljuju upravo u navijačkim neredima. Kod njega su pronađena pirotehnička sredstva koja po svojim karakteristikama odgovaraju upravo sredstvima kojima je izazvan požar i čiji ostaci su pronađeni i izuzeti očevidom.

Također je pronađen i oduzet plinski pištolj.

Kriminalističko istraživanje u odnosu na druge sudionike ovog događaja se nastavlja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...