Sabina Glasovac: “Socijaldemokraciju nećemo spasiti trčeći u zagrljaj HDZ-u”

Saborska zastupnica SDP-a, Sabina Glasovac, gostujući na HRT-u komentirala je Zakon o istražnim povjerenstvima, kao i Istražno povjerenstvo za Agrokor.

Glasovac smatra kako treba promijeniti odredbu prema kojoj djelovanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor prestaje kada krene sudbeni postupak ili kada DORH pokrene istragu. “Opseg djelovanja i propitivanje nastanka, razvoja te trenutnog poslovanja Agrokora nema nikakve veze s postupcima koji se vode prema bivšim članovima uprave Agrokora. Da je povjerenstvo nastavilo s radom možda do ovakvih mailova i cirkusa ne bi ni došlo, a javnost bi bila informirana”, kazala je. “Javnost ima pravo znati što se događalo u Agrokoru jer se radi o velikom broju radnih mjesta, utjecaju države u koncernu i novcu poreznih obveznika”, dodala je. Iskreno se nada da će se rad povjerenstva za Agrokor nastaviti i smatra kako se u slučaju Agrokora dosta toga skriva.

Govoreći o SDP-ovom prijedlogu da se u Zakon o sprječavanju sukoba interesa ‘uvrsti’ i izvanredni povjerenik u Agrokoru – kazala je kako se danas pokazalo da je ta njihova inicijativa od prije četiri mjeseca bila itekako potrebna. “Postoje ozbiljne sumnje na nepravilnosti, a sukob interesa je evidentan”, smatra. “Iskreno, želim da slučaj Agrokor nema bitnije negativne posljedice na gospodarstvo. Ne želimo da se javni novac sutra troši na tužbe prema državi ili da završi u privatnim džepovima”, dodala je.

Komentirajući potez Zdravka Ronka koji je zatražio ispis iz SDP-a kazala je kako nije iznenađena, jer je već dugo iskazivao nezadovoljstvo, ali joj je nepojmljiva njegova ideja da izlaskom iz SDP-a “spašava Hrvatsku od velike koalicije”. Kazala je kako je povod Ronkove odluke “unutarstranačka priča koja se dogodila u petak vezano za situaciju u Požegi”. “Tajming je potpuno kriv – u trenutku dok se klima Vlada on daje izjave poput ‘Spašavanje vojnika Ryana’ koji nije zaslužio da ga se spašava. “Mi socijaldemokraciju i socijaldemokratsko društvo nećemo spasiti trčeći u demokršćanski zagrljaj – ne ovakvog HDZ-a”, rekla je Glasovac za HRT.

Dodala je kako SDP ima problema, ali za Hrvatsku je bitno što će biti s Martinom Dalić i s HDZ-om. “HDZ isto ima problema, ali ti problemi se reflektiraju na cijelu državu”, kazala je Glasovac. Tužnim je ocijenila najavu Dijane Pleštine da napušta stranku i odlazi u ‘Pametno’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...