Školi Stanko Ožanić i udruzi Eko Zadar gotovo dva milijuna kuna

Iz Poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III (otvoreni poziv)” AGRRA sa svojim partnerima ostvarila je sufinanciranje za dva projekta. Projekti su ukupne vrijednosti oko 1.800.000 HRK, a u nastavku donosimo njihove sažetke:

PERMA-HORTI – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu

Vrijednost projekta: 854.143,73 kn

PERMA-HORTI je projekt jačanja lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Zadarskoj županiji. Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Sveučilište u Zadru i Nasadi d.o.o kreirat će inovativni program osposobljavanja odraslih za poslove permakulturnog dizajna i urbane hortikulture, kojim će 45 nezaposlenih žena povećati svoju zapošljivost, a dio programa i dodatnih sadržaja bit će uključeno u Osnovnu školu Voštarnica i školu prijavitelja te će 90 učenika steći nova znanja. AGRRA i Udruga Porat ključni su partneri za suradnju s ranjivim skupinama.

“PERMA-HORTI – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu horikulturu” još je jedan u nizu projekata koji su plod uspješne suradnje između AGRRA-e i nositelja projekta Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škola Stanka Ožanića te ostalih partnera na projektu.

„AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“

Vrijednost projekta: 957.059,31 kn

Projekt „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ je treći projekt u nizu financiran iz EU sredstava koji provode prijavitelj „Eko Zadar“ i AGRRA. Provedbom projekta AlterNET povećat će se zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicima i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

O projektnim aktivnostima sustavno ćemo izvještavati javnost kako bi dobili bolji uvid u njihovu provedbu, ali i važnost partnerskog pristupa za stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama tržišta rada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...