STEM revolucija u bibliobusima Gradske knjižnice Zadar

Volonterke Gradske knjižnice Zadar Tina Mihić i Emilija Pilipović-Brković učenike četvrtih razreda osnovnih škola upoznale su s osnovama programiranja ovog malog računala.

Radionica pod nazivom MICRO:BITno koncipirana je tako da se učenicima približi apstraktan pojam programiranje i osvijesti njegova prisutnost u svakodnevnom životu (mobiteli, daljinski upravljači, kućanski aparati  i dr.), predstave mogućnosti micro:bita (reprodukcija glazbe, automatsko zalijevanje biljke, daljinsko upravljanje autićima i dr.) te zajedno s njima izrade jednostavniji zadatci.

Radionice su održane u računalnim učionicama, a svaki je učenik dobio svoj primjerak micro:bita na kojem je, uz vodstvo volonterki, zapisivao vlastito ime i tako na praktičan i zabavan način savladao osnove programiranja.

Naposljetku se djecu pozvalo da nastave svoje upoznavanje s micro:bitovima koje mogu posuditi u bibliobusima Gradske knjižnice, kao i ostalu knjižničnu građu.

Bibliobusi raspolažu s 40 micro:bitova koje im je donirao Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u sklopu programa Croatian Makers.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...