dvostruko ubojstvo

Šunjergin odvjetnik: “Žalit ćemo se”, sutkinja: “Mrzio je roditelje i zbog toga se bezrezervno osvetio”

Adam Vidas/ZARAPIX

Jedinstvena kazna od 40 godina zatvora izrečena je danas 20-godišnjem Tinu Šunjergi za lanjsko ubojstvo majke Silvane i oca Marina. Šunjerga je jednoglasno osuđen za svako djelo od po 24 godine na jedinstvenu kaznu od 40 godina. Uračunava mu se vrijeme provedeno u pritvoru. Oduzimaju mu se pištolj i dvije kutije streljiva, ne mora nadoknaditi troškove. Ivan Škarić, koji ga nije prijavio, dobio je godinu dana uvjetno ukoliko u tri godine ne počini kazneno djelo.

– Nedvojbeno je dokazano da je Tin Šunjerga ubio majku i oca. Tijekom postupka elementi bezrezervne osvete su dokazani planom i hladnokrvnošću prilikom ubojstava. Motivi su nemjerljivi životima, a zabrane je doživljavao kao oduzimanje slobode, on ih je mrzio i zbog toga se bezrezervno osvetio. On je maltretiranjem doživio to što su mu prigovarali zbog loših ocjena i drogiranja. Podmuklo je počinio ubojstva. Sjeo je iza majke jer je rekao da mu prijatelj mora prvi izaći iz auta, što mu je majka povjerovala i on je repetirao i ubio je. I otac je s povjerenjem pričao sa sinom ne sumnjajući ništa i on je gledao oca i ubio ga u pohodu. Ubrojiv. Postupao je s maksimalnim stupnjem krivnje, s izravnom namjerom, iz podmukle osvete – obrazloženje je sutkinje Sandre Radanović, piše večernji.hr.

Nakon počinjenja kaznenog djela je dogovarao s prijateljem, pucao iz pištolja, drogirao se i zabavljao, a nakon toga vozio do Zagreba i natrag. Pokušao je prikriti zločin, uzeo je mobitele roditelja, bacio ih i razbio. Tražio je prijatelja da razbije njegov mobitel. Govorio je da su roditelji u Šibeniku, molio prijatelja da mu pomogne skriti tijela. Ni jednu emociji ni tugu nije pokazao, nego se zabavljao i provodio s prijateljima kao da se ništa nije dogodilo. Zbog dva djela koja su kriminalnog karaktera odraslih osoba ne opravdava uvjerenje da bi se sudilo kao maloljetniku. Jedina opravdana kazna je od 40 godina i može utjecati na osuđenika, ali i na druge – rekla je sutkinja.

Šunjergin odvjetnik Karlo Surić rekao je da je ova presuda bila očekivana.

– Žalbu ćemo podnijeti i čekamo odluku Vrhovnog suda. Nije bilo iznenađenje ni s njegove strane jer sam ga na to pripremio nakon što je prihvaćeno vještačenje Psihijatrijske bolnice Vrapče i to iako je defektološko vještačenje Centra za socijalnu skrb pokazalo nešto drugačiji nalaz. To je razlog za našu žalbu Vrhovnom sudu – rekao je Surić.

– Kad dobijemo pisani otpravak presude onda ćemo odlučiti o žalbi – rekao je predstavnik optužbe iz županijskog DORH-a Branko Čvrljak.

Nakon zločina koji se dogodio u ožujku prošle godine i nakon što je uhićen, Šunjerga se navodno samoozljeđivao gašenjem cigareta po svojem licu, a na suđenju se rasplakao, što je njegov odvjetnik Karlo Surić ocijenio kajanjem. – Postupak nije dugo trajao jer nije bio obiman dokazni postupak te stoga suđenje nije dugo trajalo – rekao je ranije Hrvoje Višković, glasnogovornik Županijskog suda.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook