Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali; Poginuo mađarski motociklist

HGSS Stanica Gospić jučer oko 13 sati zaprimila je dojavu od Hitne medicinske pomoći, a radilo se o slijetanju motociklista s Jadranske magistrale nedaleko od Karlobaga. 43-godišnji mađarski motociklist je prilikom izlijetanja s ceste u provaliju zadobio teške tjelesne ozljede, opasne po život te se nalazio na teško pristupačnom terenu.  Iz tog razloga tim HMP-a nije bio u mogućnosti samostalno izvući unesrećenog motociklistu. Tim spašavatelja odmah po pozivu krenuo je na intervenciju znajući da ovakvim situacijama svaka minuta je dragocjena. Stanje unesrećenog po dolasku spašavatelja bilo je nestabilno te je zahtijevalo brzo izvlačenje i hitan transport do bolnice. U 13.56 sati spašavatelji su izvukli unesrećenog i predali ga u kola HMP koji je zbog teških tjelesnih ozljeda preminuo u zadarskoj Općoj bolnici.

Iako je ova dionica Jadranske magistrale,  od Senja do Starigrada (Paklenice) proglašena kao najatraktivnija cesta za motocikliste, potrebno je imati na umu kako je jednako tako i vrlo opasna, jer samo jučer dogodile su se tri prometne nezgode u kojima su sudjelovali motociklisti. Nažalost, na samom početku ove turističke sezone na samo ovoj dionici već je nekoliko motociklista smrtno stradalo u prometnim nezgodama.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...