Tinu Šunjergi 40 godina zatvora za ubojstvo majke i oca

Na 40 godina zatvora danas je na Županijskom sudu osuđen 20-godišnji Tin Šunjerga koji je lanjskog ožujka pucajući iz pištolja ugasio živote svojih roditelja Silvane (46) i Marina Šunjerge (45).

Šunjerga je osuđen za svako djelo od po 24 godine na jedinstvenu kaznu od 40 godina. U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru. Drugoptuženi, prijatelj Šunjerge, koji je prikrio zločin, dobio je uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje od tri godine.

Optužnica je Šunjergu teretila da je lani ubio majku i oca jer su mu prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja droga. Nametali su mu zabrane, a za njega je to bio napad na sebe, točnije prikraćivanje sloboda.

Šunjerga je ubojstvo roditelja pomno isplanirao. Tako je 25. ožujka 2017. između 14.30 i 17.00 sati u Čistoj Velikoj, dok je zajedno s roditeljima obavljao radove u polju, najprije s namjerom da ode do kuće i uzme pištolj iz sefa, roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i dovesti prijatelja da im pomogne oko radova.

Uz navedenu izliku, Šunjerga je otišao kući gdje je nasilno otvorio sef iz kojeg je uzeo pištolj marke Crvena zastava i potom, u svrhu realizacije svog plana, kontaktirao prijatelja kojem je lažno predočio da idu zajedno u Šibenik. Kad je prijatelj na to pristao, Šunjerga mu je rekao kako prvo idu u polje kamo su zajedno otišli, a sa sobom je ponio pištolj.

Oko 16.30 sati, iskoristivši to što je otac ranije sa svojim automobilom otišao kući, a majka ostala sama u polju s njim i prijateljem, Šunjerga je sjeo u automobil marke Citroen Saxo, na zadnje sjedište iza majke kao vozača. Šunjergu se tereti da je tijekom vožnje, bez ikakve naznake, dok je majka razgovarala s njegovim prijateljem, izvukao iz pojasa hlača pištolj i usmrtio je ispalivši joj metak u potiljak glave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...