Top tri najbolja poslodavca Hrvatske posluju i na području Zadra

Prema mišljenju većine ispitanika, najpoželjniji poslodavac ove godine je tvrtka dm-drogerie markt s 14,53 posto bodova, a slijedi ga Lidl Hrvatska s 5,12 posto dok je na trećem mjestu završila Muller trgovina Zagreb s 3,52 posto bodova.

Ove godine po prvi put među 20 najatraktivnijih poslodavaca našla se Valamar grupa, dok je s četrnaestog na deveto mjesto skočila Atlantic grupa, priopćio je portal MojPosao.

Ispitanici kao presudni faktor atraktivnosti poslodavca navode harmonične odnose na radnom mjestu (24 posto) i sigurnost radnog mjesta (23 posto).

Na trećem mjestu atraktivnosti nalazi se prilika za napredak u struci (19 posto), dok visina plaće (18 posto) dijeli četvrto mjesto s vodstvom u sektoru i socijalnom odgovornosti poslodavca (18 posto). Najmanje ispitanika, njih 11 posto, navodi priliku za hijerarhijsko napredovanje kao presudan faktor atraktivnosti poslodavca.

Redoslijed faktora atraktivnosti za top tri poslodavca je drugačiji u odnosu na ukupno gledane rezultate; ispitanicima su dm-drogerie markt, Lidl i Muller prvenstveno atraktivni poslodavci zbog sigurnosti radnog mjesta.

Među top deset poslodavaca muškarcima se popisu nalazi i Microsoft Hrvatska, Google Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla i Atlantic grupa, koji se ne nalaze i u top deset tvrtki kod žena. S druge strane, na listi top deset tvrtki kod žena su se osim Mullera i Plive našli još Kaufland te IKEA, pokazalo je istraživanje.

Ispitanici iz Dalmacije među top deset poslodavaca uvrstili su i trgovački lanac Tommy, dok su oni iz Istre uvrstili tvrtku Maistra i Jadran Galenski Laboratorij. Na području istočne Hrvatske građanima su među top deset poslodavaca i Kaufland te Valamar grupa.

Nezaposleni ispitanici biraju državne tvrtke, a mladi privatne tvrtke u domaćem vlasništvu.

Najviše ispitanika (33 posto) želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu, zatim u hrvatskoj instituciji (18 posto), dok bi ih 16 posto voljelo stranu instituciju za poslodavca. Najmanje ispitanika, njih 14 posto, bira državnu tvrtku, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...