Tri zadarska projekta dobila 3 milijuna kuna za poticanje zapošljavanja

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručili su 55 ugovora vrijednih više od 71 milijuna kuna lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

Uz ministra Pavića na dodjeli ugovora sudjelovala je i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević.

Riječ je o projektu koji je usmjeren na razvoj lokalnih partnerstva za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanje partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezenih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama tržišta rada.

Govoreći o mjerama koje Vlada Republike Hrvatske poduzima kako bi potaknula zapošljavanje, ministar je istaknuo da je ove godine izdvojeno 2,5 milijardi kuna za programe zapošljavanja od kojih je 1,6 milijardi kuna osigurano za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja, a ostalih oko 900 milijuna kuna za provedbu specijaliziranih programa za poticanje zapošljavanja poput programa „Zaželi“ i programa za produljeni rad vrtića.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je 10. ožujka 2017. godine poziv na za dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava po ovom pozivu iznosio je 73.440.000,00 HRK, a poziv je bio otvoren od 10. ožujka do 17. srpnja 2017. godine. Najmanji iznos traženih bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu mogao je iznositi 400 tisuća  HRK, a najviši dva milijuna HRK.

Ovo su zadarski projekti:

1. AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području – Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko – Zadar“, projekt vrijedan 957.059,31 HRK

2. PERMA-HORTI – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu – Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, projekt vrijedan 854.143,73 HRK

3. SOS – Surađuj i ostvari sebe – Agencija za razvoj Zadarske županije, projekt vrijedan 1.925.833,68 HRK

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...