U 13. kolu Treće HBL Vir pobijedio na teškom gostovanju u Biteliću i zadržao 1. mjesto

Vrhunska boćarska drama u Biteliću: posljednjim izbijanjem kod rezultata 8-8 u trojkama i 10-10 u susretu, virski boćar Toni Kapović donio je veliku pobjedu svojoj momčadi! Počistio je suparničku boću izbijanjem čistim kao suza i poslao je iz Gornjeg u Donji Bitelić, tamo gdje je prije koju godinu ugašen poslovni subjekt „Zeleni Vir“. Ovaj virski, modri, još uvijek živi punim plućima, jer da je Kapović promašio „Bitelić“ bi slavio pobjedu, a Virani tužno nazdravljali depresiji zbog drugog uzastopnog gubitka bodova u posljednjem potezu na utakmici. Srećom po sjajne Bluzere, ukazao se mlađi Kapović, pogodio „u sridu“ i donio trijumf 12-10. Cetinjani su pružili ruke i čestitali boljima.

„Nisam bio pod pritiskom. Da jesam, sigurno bih promašio. Bio sam miran i koncentriran, pa je sve ispalo kako treba. Uspio sam i to je najvažnije“, kaže nam junačina pobjede na obroncima Dinare. U trenucima dok se Kapović pripremao za

„Ne mogu oni bez mene“, kaže Kokić u svom stilu. Nije, međutim, bilo lako. Popio je četiri tablete za bolove i odradio posao.

„Tako je moralo biti. Vratio sam se silom prilika, jer su nam nedostajali Božo i Luka. Glavno da sam izdržao do kraja i da smo dobili“, dodao je virski boćarski as. S njim je voditelj Vučetić trasirao put prema trijumfu još u prvoj ruci susreta. Slavka Vukovića i Anđelka Jukića „opleli“ su s 12-10, taman koliko je trebalo za pobjedu.

„Lijepo smo odigrali kao momčad, iako su nam nedostajala dva igrača. Međutim, kako imamo širinu uvijek možemo složiti kombinacije, a sada smo to potvrdili“, zadovoljno je ovo gostovanje u Gornjem Biteliću zaključio Vučetić. U Supetru su Virani nakon prošlotjedne drame u završnici (11-11) vadili maramice, a Vučetić primijetio „kako se to negdje mora vratiti“. Nije dugo trebalo čekati.

„Tako to ide i tako je trebalo biti. Sada je sve na nama, a to znači kako moramo dobiti sve domaće utakmice i još jednu na gostovanju. To će onda biti dovoljno za naslov“, još je dodao voditelj virske momčadi.

Rezultati 13. kola Treće HBL: BK Bitelić – BK Vir 1o-12, BK Čista Velika – BK Baška Voda 10-12, BK Imotski – BK Nada Split 14-8, BK Stivan – BK Kijevo 20-2, BK Velebit Benkovac – BK Supetar 18-4.

Poredak: 1. BK Vir 31 (+82). 2. BK Stivan 30 (+118), 3. BK Imotski 30 (+84), 4. BK Baška Voda 25 (+10), 5. BK Bitelić 18 (-8), 6. BK Kijevo 18 (-30), 7. BK Velebit Benkovac 15 (-26), 8. BK Supetar 14 (-38), 9. BK Nada Split 12 (-54), 10. BK Čista Velika 0 (-138).

 

Treća HBL, Srednja Dalmacija. Utakmica 13. kola

BK BITELIĆ – BK VIR 10-12 (4-4, 4-2, 2-6).

 

Gornji Bitelić. Boćalište BK „Bitelić“. Utakmica 13. kola Treće HBL, Srednja Dalmacija. BK Bitelić – BK Vir 10-12. Vrijeme: sunčano. Gledatelja: 50. Suci: Ljubo Čikeš, Borislav Šonjić.

POJEDINAC: Ivan Buljan – Darko Bašić 13-0. Ivan Dodoja – Igor Vučetić 13-3.

PAROVI: Ivan Dodoja, Folk Dolić – Antonio Bilosnić, Marjan Bukvić 10-2. Slavko Vuković, Anđelko Jukić – Marko Kokić, Igor Vučetić 10-12.

TROJKE: Ante Vuković, Stipe Gašpar, Milan Ergović – Ante Kapović, Ante Nemarić, Nediljko Buškulić 4-13. Stipe Gašpar, Folk Dolić, Milan Ergović (Slavko Vuković) – Marko Kokić, Toni Kapović, Nediljko Buškulić 8-9.

BRZINSKO: Ivan Dodoja – Ante Nemarić 33-35. Dodoja 33/43 (76,7%).

Nemarić 35/44 (79,5%).

PRECIZNO: Anđelko Jukić – Marko Kokić 11-8.

ŠTAFETNO: Ante Vuković, Stipe Gašpar – Antonio Bilosnić, Ante Nemarić 33-32. Vuković, Gašpar 33/47 (70,2,%). Bilosnić, Nemarić 32/53 (60,3%).

PAR-KRUG: Ante Vuković, Anđelko Jukić – Antonio Bilosnić, Marjan Bukvić 21-27.

KRUG: Ivan Buljan – Darko Bašić 17-18.

 

KAPOVIĆEV POTEZ KARIJERE, NEMARIĆEV REKORD, BAŠIĆEV POVRATAK NAKON BULJANOVE »METLE«

Imao je Toni Kapović svojih lijepih boćarskih momenata, ali potez karijere dočekao je izbijanjem za pobjedu u Biteliću, a svoj i klupski rekord u brzinskom izbijanju ostvario je Ante Nemarić pogodivši 35 boći protiv odličnog Ivana Dodoje (33). Tri puta bio je Nemarić ove sezone na 34 pogođene boće, pa je bilo samo pitanje vremena kada će upisati career high. Pao je – u pravom trenutku. Dva susreta protiv Ivana Buljana imao je Darko Bašić; prvi je odigrao u pojedincu i izgubio „metlom“, ali se u presudnom trenutku kod zaostatka „Vira“ 6-8 vratio pobjedom u krugu 18-17. To je bila velika pobjeda jer je Buljan nezgodan igrač; s njim je Bašić na Viru imao boćarski trash talk, a repovi su ostali… Antonio Bilosnić i Ante Nemarić izgubili su u štafeti od Ante Vukovića i Stipe Gašpara u meču u kojemu se nisu proslavili: pogodili su mizerne 32 boće s užasnim postotkom preciznosti – svega 60,3 posto. Postoji, ipak, opravdanje – nije bilo Luke Buterina pa je Nemarić dva puta morao u pakao tapeta. Veteran Nediljko Buškulić bio je u oba sastava pobjedničkih trojki, dok su Marjan Bukvić i Bilosnić nastavili gdje je Bašić stao u krugu – pobijedili su domaći par u krugu 27-21.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...