U 2018. informatička oprema konačno stiže u sve osnovne škole

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na kongresu Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja u Malom Lošinju najavila je da će ove godine opremiti sve škole, koje još nisu, s informatičkom opremom.

“U ovom trenutku imamo na raspolaganju 26 milijuna kuna za informatičku opremu i opremit ćemo sve one osnovne škole koje nismo opremili prošle godine u prvom valu opremanja. Stoga će svi imati jednake uvjete za uvođenje obvezne informatike”, rekla je Divjak.

Nadalje, navela je kako su za eksperimentalni program “Škola za život” osigurana dodatna sredstva za opremanje škola, a također dodaje kako im pristižu i eksperimentalni udžbenici.

“Imamo najavu od 11 nakladnika za gotovo 150 kompleta eksperimentalnih udžbenika za prve razrede osnovne škole i pete razrede osnovne škole, STEM predmete u sedmome razredu osnovne škole i prvome razredu srednje škole. I na kraju, ono što želimo poručiti je da smo svi ovdje da rješavamo probleme, da učimo i na koncu konca nije cilj učenje samo po sebi, već primjena naučenog”, rekla je Divjak, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...