U Lukoranu održana akcija čišćenja; S morskog dna prikupljeno 4 kubna metra otpada

U Lukoranu je 12.05. u organizaciji U.M. Jarac – Lukoran i Š.R.D. Šašabaljina održana akcija čišćenja podmorja. Podmorje se čistilo u lukoranskoj uvali.

Zajedničkim snagama prikupljeno je oko 4 kubična metra otpada sa morskog dna. U akciji su sudjelovali ronioci iz Lukorana uz pomoć dva ronioca iz Preka. Ukupno je bilo angažirano 9 ronilaca od kojih su neki ronili na dah, a neki uz pomoć boca. Ronioce su pratile tri brodice kojima se otpad teglio do lukoranske rive. Na obali je otpad sakupljen u za to posebno predviđene kontejnere dostavljene od strane komunalne službe općine Preko. U akciji čišćenja ukupno se angažiralo 20-ak volontera.

Za sve koji su prisustovali akciji ili su se našli u prolazu bile su ponuđene dagnje na buzaru te piće, tako da su se volonteri nakon akcije podružili u ranim posljepodnevnim satima.

Ovakva akcija ne pamti se u Lukoranu, a U.M. Jarac – Lukoran najavljuje još ovakvih akcija, na raznim lokacijama u Lukoranu, poput Burela, Punte, Frnaže, Prtljuga i Morovice. Na jesen će se čistiti ostatak lukoranske uvale, te se nadamo da će tad doći veći broj ronioca pa će se uvala očistiti detaljnije.

Članovi Udruge mladih pozivaju mještane, ribare i turiste da se odviknu od odlaganja otpada u more, kako krupnog tako i sitnog, te na taj način podignu razinu ekološke osviještenosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...