U Sukošan stiže najuspješniji jedriličar u povijesti, Ben Ainslie

D-Marin Mandalina u Šibeniku i D-Marin Dalmacija u Zadru će tijekom svibnja i lipnja postati nautički centar svijeta. Zbog prestižne regate TP52 Super Series na hrvatsku obalu dolaze neki od najboljih jedriličara svijeta među kojima je i najuspješniji kormilar u povijesti olimpijskih igara Sir Charles Benedict Ainslie.

Ovaj britanski jedriličar samo je na svojim prvim Igrama 1996. godine u Atlanti bio srebrni, a nakon toga zlatna je postala jedina boja koja krasi njegovu trofejnu dvoranu. S 36 godina imao je pet olimpijskih medalja, naslov na America’s Cupu za Oracle Team USA osvojen 2013. godine u San Franciscu te vitešku titulu zbog sportskih uspjeha. „Kao mladić sam imao dvije ambicije u životu. Jedna je bila olimpijska zlatna medalja, a druga osvajanje Americas’s Cupa za Veliku Britaniju. Vrhunac moje karijere bila je pobjeda u Weymouthu na domaćem moru, a sada želim Cup vratiti kući“, izjavio je Ben Ainslie.

Lov na najstariji svjetski sportski trofej započet će u Šibeniku gdje će Ainslie s posadom jedrilice Gladiator sudjelovati na TP52 regati. Ova je klasa postala idealna trening baza za one koji će jedriti 2021. na 36. izdanju America’s Cupa u Aucklandu.

„Jako smo ponosni što kao D-Marin imamo priliku u našim marinama i objektima ugostiti najveću svjetsku jedriličarsku zvijezdu. Dolazak Bena Ainslieja u Hrvatsku velika je potvrda značaju Hrvatske u nautičkom turizmu, a ujedno je i velika prilika za dodatnu promociju hrvatskog turizma na svjetskoj razini“, izjavio je Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe.

Hrvatska se tako našla na samom početku priprema za najspektakularnije jedriličarsko natjecanje pa u Šibenik i Zadar dolaze tri izazivača – Ainslie, Quantum i Luna Rossa. „Kako ove godine nema regata za America’s Cup, TP52 je natjecanje u kojem imamo priliku vidjeti kako stojimo protiv sjajnih jedriličara i izazivača koji planiraju jedriti u Aucklandu“, dodao je Ainslie, vlasnik pet olimpijskih medalja.

Regata u D-Marin Mandalina započinje 23. svibnja, a u D-Marin Dalmacija 20. lipnja.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...