Uber će osigurati svoje partnere-vozače za slučaj bolesti, ozljede ili porodiljnog dopusta

Kritičari Ubera u cijelom svijetu, izuzmemo li taksiste koji se uglavnom žale na ovu kompaniju zbog “nelojalne” konkurencije, najčešće protiv ove prijevozničke platforme ističu činjenicu da njezini partneri-vozači nisu njihovi zaposlenici. Samim time nisu im zajamčena druga prava koja proizlaze iz radnog odnosa, niti se na njih primjenjuju odredbe o minimalnoj plaći ili satnici. No, promjenom na čelu ove globalne kompanije čini se kako se neki pozitivni pomaci ipak događaju – pa čak i u Hrvatskoj.

Osim nedavno usvojenog novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji izjednačava prava i obveze Uberovaca i taksista, ova je kompanija sada objavila i dodatne pogodnosti za svoje partnere-vozače.

Iz Ubera su, naime, najavili kako će pružiti cijeli niz osiguravajućih pokrića koja će vrijediti u slučaju bolesti, ozljede ili porodiljnog dopusta majke ili oca, i to za partnere-vozače u čitavoj Hrvatskoj i diljem Europe, bez obzira koriste li u tom trenutku aplikaciju ili ne. Uberov će program osiguranja Partner Protection, osmišljen u partnerstvu s jednim od najpouzdanijih osiguravatelja AXA-om, u potpunosti financirati upravo Uber, pa vozači neće morati ništa platiti.

Program Partner Protection osmišljen je da pomogne Uberovim partnerima i očuva fleksibilnost njihova posla koja im je iznimno važna. Program se odnosi na partnere-vozače koji su obrtnici i vlasnici tvrtki koji voze sami za sebe. Stoga smatramo kako partneri-vozači zaslužuju zaštitu u slučaju da im se nešto neplanirano dogodi u životu ili poslu, bilo da je riječ o bolesti, ozljedi ili porodiljnom dopustu – kažu iz hrvatske podružnice Ubera.

Kako bi ispunili uvjete za osiguranje koje vrijedi i za vrijeme kada ne voze, partneri-vozači moraju imati 150 vožnji odrađenih u posljednjih osam tjedana, dok partneri-dostavljači moraju odraditi najmanje 30 dostava u posljednjih osam tjedana.

Program Partner Protection počet će se primjenjivati od 1. lipnja ove godine, te će već na samom početku pokriti više od 150 tisuća neovisnih Uberovih partnera diljem Europe, poručili su a prenio je BUG.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...