Uživajte u danu, već sutra slijedi pogoršanje

Pretežno sunčano i toplo, ali ne i posve stabilno. U unutrašnjosti uz povremeno više oblaka moguć je pokoji lokalni pljusak, uglavnom sredinom dana i poslijepodne, prognoza je za Hrvatsku Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za subotu, 19. svibnja.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u istočnoj Hrvatskoj prijepodne i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak i bura, podno Velebita povremeno s jakim udarima.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 21 do 26 °C.

U istočnoj će Hrvatskoj prijepodne biti sunčano, većinom i vedro, a poslijepodne oblačnije, uz veću vjerojatnost pljuskova u gorju, Posavini i Podunavlju. Temperatura ujutro od 11 do 14 °C, poslijepodne oko 25 °C, ali bi se nekima moglo činiti svježije zbog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, u Srijemu i sjeverozapadnog, javlja HRT.

I u središnjoj Hrvatskoj nestabilno pa će osim prevladavajuće sunčanog vremena ponegdje biti i lokalnih razvoja oblaka, vjerojatno i pljuskova i grmljavina, osobito u Međimurju i Zagorju. Temperatura zraka uglavnom oko prosjeka sredine svibnja, kao i u oblačnijem i kišovitijem gorju, a i na sunčanijem sjevernom Jadranu, gdje se također može dogoditi gdjekoji pljusak.

No, zamjetno primjetnija će biti bura podno Velebita, koja uglavnom ujutro mjestimice može imati i olujne udare. Najniža temperatura od 13 do 18 °C, u unutrašnjosti i samo od 6 do 9 °C, a poslijepodnevna 23 do 26 °C, u gorju oko 21 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...