od 14. do 30. svibnja

Veliko sniženje izdanja Sveučilišta u Zadru; Po dobru knjigu već s pet kuna u džepu

Arhiva AZD/Ilustracija

U prostoru između kapele sv. Dimitrija i zgrade Sveučilišta od 14. do 30. svibnja Sveučilišna knjižara “Citadela” organizira akcijsku prodaju knjiga u nakladi Sveučilišta u Zadru. Za cijenu od početnih pet kuna može se kupiti zanimljiva i aktualna izdanja koja su u prošlih nekoliko godina objavljivali suradnici i zaposlenici 23 sveučilišna odjela.

Kako ističe voditeljica Sveučilišne knjižnice Citadela Ana Pehar, riječ je o knjigama koje nisu izgubile na svojoj aktualnosti te i dalje za njima postoji interes na tržištu.

– Odlučili smo se na ovu akciju jer je stajanje u skladištu najgore što se nekoj knjizi može dogoditi. Sveučilište ima živu izdavačku djelatnost i vrijeme je da neka buduća izdanja ugledaju svjetlo dana, a ova postojeća da pronađu svoj dom kod onih kojima je kupovina knjiga inače luksuz. U prvom redu ovako ćemo pomoći našim studentima da po vrlo popularnim cijenama kupe knjige koje su im potrebne za izradu diplomskog rada, ali i svima onima koji vole čitati, govori Pehar, pokazujući nam knjigu “Ciboriji ranoga srednjeg vijeka na tlu Istre i Dalmacije” Pavuše Vežića i Milenka Lončara, koja je s 200 smanjena na 20 kuna.

No već od 5 kuna može se kupiti vrlo vrijedna djela, dok se za 40 ili 50 kući mogu ponijeti enciklopedijska izdanja poput monografija Veli Rat, Prostor i vrijeme knezova posedarskih, knjige Episkopalni kompleks u Zadru Pavuše Vežića, Srhojevog Modernog kiparstva otoka Hvara, Rijeke novih nadanja Ante Simonića…

Svi ljubitelji pisane riječi stoga bi već ovih dana trebali posjetiti prodajni prostor, a sa samo nekoliko kovanica u džepu bit će u prilici kupiti neki od stotinjak izloženih naslova.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar