Vikend akcija; 225 vozača vozilo prebrzo, 30 u alkoholiziranom stanju

Proteklog vikenda, policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 701 vozilo i vozača, a poduzeli su 272 represivne mjere. Alkotestiran je 121 vozač od kojih je njih 30 bilo pod utjecajem alkohola, 2 vozača pod utjecajem opojne droge, 225 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 8 je vozilo bez vozačke dozvole, 7 vozila je zatečeno bez tehničkog pregleda i registracije, 56 vozača nisu poštivala prometni znak, 45 je vozio bez zaštitnog pojasa, 16 vozača je nepropisno pretjecalo, 6 je prošlo kroz crveno svjetlo, 3 vozača su upravljala u vrijeme zabrane, 31 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 45 vozača i 7 vozila. U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a četiri osobe lakše ozlijeđene.

U nedjelju oko 4 sata na Obali kralja Tomislava u Zadru, 54-godišnji vozač je upravljao Peugeotom (ZD) pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.  Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...