RAZOČARANJE U LISABONU

Za Hrvatsku je Eurosong za ovu godinu završio, Franka nije izborila finale

Andres Putting
Tamni način

Prva poluzavršna večer 63. natjecanja za pjesmu Eurovizije je završila. Nakon što je predsjednik žirija Jon Ola Sand potvrdio kako su glasovi gledatelja prebrojani voditeljice su prozvale deset zemalja čiji su se predstavnici izborili finale. Naša Franka Batelić koja je nastupila pod rednim brojem 12 nije uspjela proći u daljenje natjecanje.

Ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije održava se u glavnom gradu Portugala, Lisabonu, otkuda dolazi prošlogodišnji pobjednik Salvador Sobral.

Prva polufinalna večer kako je i bilo najavljeno otvorena je točno u 21 sat u utorak 8. svibnja, odakle se u live prijenos na HTV-u javio i voditelj Duško Ćurlić, koji u ovom području ima dugogodišnje iskustvo.

Večeras je nastupilo 19 natjecatelja, naša predstavnica Franka Batelić s pjesmom ‘Crazy’ na redu je bila dvanaesta, a u završnicu nakon glasanja ušlo je samo deset država.

U finale 63. Eurosonga ušli su predstavnici: Austrije, Estonije, Cipara, Litve, Izraela, Češke, Bugarske, Albanije, Finske i Irske, piše Tportal.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar