Želite li savršenu stražnjicu – odaberite ove aktivnosti!

Isprobajte preskakanje užeta, hodajte stepenicama, a možda biste mogli isprobati veslanje…

ROLANJE
Iako ovo zvuči kao prava zabava, rolanje je ozbiljna vježbe. Osim što ćete potrošiti višak kalorija (sat vremena vožnje rolama sagorjet će gotovo 500 kalorija ), vaši mišići također rade. Rolanjem će se aktivirati mišići nogu, stražnjice i bedara. Nakon dva do tri tjedna rolanja vidjet ćete prve rezultate na svome tijelu.

VESLANJE
Ne morate se doista uputiti na more ili obližnje jezero. Dovoljno je u teretani skočiti na spravu za veslanje i na dvadesetak minuta se pretvarati da ste sudionik utrke. Fokusirajte se na to da su vam stopala “zalijepljena” za pedale, dok se odgurujete petama. Sva snaga za veslanje mora dolaziti iz stražnjice.

PRESKAKANJE UŽETA
Ova vježba sagorijeva više kalorija od većine drugih kardiovaskularnih vježbi. Također, paralelno oblikuje i gornji i donji dio tijela. Za dodatan učinak na pozadinu malo izmijenite tehniku skakanja: skupite noge i savijte koljena, pa uže preskačite naizmjence ulijevo i udesno, kao da vozite slalom.

PODIZANJE NOGE NA LOPTI
Ovom ćete vježbom i na stražnjicu. Lezite na loptu za pilates tako da se bokovima i trbušnim mišićima oslanjate na nju, a podlakticama se pridržavajte na tlu. Držeći lijevu nogu na podlozi, zategnite desnu i podignite ju tako da bude u ravnini s kralježnicom. Stisnite mišiće stražnjice. Važno je ne podizati nogu previsoko jer će tada raditi mišići leđa, piše Ordinacija.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...