Živi zid raste već deseti mjesec, opasno prijete SDP-u

Afera Hotmail, odlazak Martine Dalić, ali i oslabljena pozicija Andreja Plenkovića obilježili su svibanj, a redovito istraživanje Crobarometar Dnevnika Nove TV pokazuje daljnji pad HDZ-a – za tu bi stranku u ovom trenutku glasovalo 26,6 posto birača.

Ovo je šesti mjesec u kojem vladajuća stranka gubi potporu i ona je trenutačno najlošija od izbora. SDP pak mjesec završava na 18,2 posto potpore. Ta je stranka nakon četiri mjeseca zaustavila pad. No, zato već deseti mjesec Živom zidu raste potpora birača, a u svibnju su na 14,5 posto. Razlika između Živog zida i SDP-a je najmanja od kada Živi zid postoji, a njihova je razlika unutar statističke pogreške od 3,6 posto. MOST je gotovo postojan na 7,7 posto.

Većina građana (71 posto) misli da će koalicija odraditi mandat do kraja, a samo njih 20 posto misli da ćemo na izbore i prije. Ne zna njih 9 posto. Birači oporbenih stranaka većinom smatraju da će Vlada opstati do kraja. Misli to 67 posto birača SDP-a, 73 posto birača Mosta i 78 posto birača Živog zida, prenosi Večernji.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...