Britanac je iskrvario nakon uboda u vrat, drugi se bori za život, mještani: “Drogiraju se ketaminom i jako su agresivni”

Britanski državljanin ubijen je jutros na Zrću, a više ljudi reklo je da je, osim jednog ubijenog, još jedan napadnut i da je u teškom stanju hospitaliziran. Iz policije su potvrdili da je ubijen 26-godišnji britanski državljanin i da su dvojica ozlijeđena. Također su potvrdili da je više osoba dovedeno na ispitivanje o događaju, piše večernji.hr.

Ubijeni muškarac je 1991. godište iz Londona.

– Došli smo nekoliko minuta nakon što se sve odigralo u noćnom klubu. Vidjeli smo kako nekolicina mladih nosi mladića koji je strašno krvario. Uskoro su došli i liječnici koji su mu pokušali pomoći, no i dalje je jako krvario jer je uboden – prema nekima u vrat, a prema drugima prerezana mu je žila na gornjem dijelu tijela. Liječnici su ga vozili u hitnoj, čujem da su ga spašavali, no da je iskrvario i naposljetku umro – rekao nam je jedan od očevidaca.

Iz medicinske službe Cromedica potvrdili su nam da su ga odvezli na Hitnu pomoć u Novalju, ali da unatoč svim naporima mladić nije preživio. U zadarskoj Općoj bolnici su nam rekli kako je drugi muškarac također proboden nožem, odnosno da je imao čak pet uboda.

– Svi su ubodi u gornjem dijelu tijela i ne mogu vam reći u koji dio. Pacijent je 26-godišnji državljanin Britanije, životno je ugrožen i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja – rekao nam je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Edi Karuc.

Još uvijek nisu poznati motivi počinitelja ovog zločina, no većina s kojima smo razgovarali ističu kako je lako moguće da se sve dogodilo zbog drogiranja na upravo aktualnom britanskom festivalu elektronske glazbe Hideout na Zrću.

– Strašno je ovo što se dogodilo. Neki pričaju da je jedan uboden u srce, a drugi u vrat, a svemu je po mojem mišljenju kumovala droga. Pogledajte samo koliko je ampula razbacano po plaži Zrće. Koliko mi čujemo, drogiraju se ketaminom i jako su agresivni od te droge. Tu je došlo desetak tisuća Britanaca, ali i drugih – rekao nam je jedan stanovnik novaljskog područja. Nekoliko turista prestravljeno je saznanjem da se dogodilo ubojstvo dok su partijali.

– Strašno je kad čujete tako nešto i šokirani smo – rekli su nam njemački turisti Garet i Merle.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...