Bura paralizirala promet: Zatvorena autocesta, kiša stvara velike probleme, gužva prema moru

Prve dane ljeta obilježava pravo jesensko vrijeme. U noći i ujutro u gotovo cijelu Hrvatsku stigla je velika promjena vremena koja je donijela nevrijeme, kišu i osjetno zahladnjenje do deset Celzijevih stupnjeva.

U Zagrebu je tako u 9 sati izmjereno 14 stupnjeva, dok je jučer u isto vrijeme bilo 24 stupnja. U Zadru je u 12 sati bilo svega 15.

Oblačno i kišovito je u većini zemlje, a loše vrijeme stvara velike poteškoće u prometu. Najgore je na autocesti A1 od Zagreba prema moru gdje je promet gust, a mjestimice puše olujna bura. Tako je za sve osim za osobne automobile zatvoren dio autoceste A1, javlja HAK a prenosi Index.

“Izvanredne situacije i ograničenja na autocestama:

zbog skupine pješaka koji se kreću unutar zaštitne ograde autoceste A1, između odmorišta Janjče i čvora Perušić (167. km) vozači se pozivaju na oprezniju vožnju. Zbog prometne nezgode na autocesti A1 na 72. km, prije odmorišta Dobra, u smjeru Dubrovnika vozače pozivamo na dodatni oprez, vozilo u kvaru na 453+700km, u smjeru Dubrovnika.

Samo za osobna vozila zbog olujne bure otvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50, DC27); dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most”, stoji u priopćenju HAK-a.

Slično je i na pojedinim dijelovima Jadranske magistrale.

“Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8), na Krčkom mostu i autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle. Od Novog Vinodolskog do Karlobaga zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina). Zbog jakih bočnih udara vjetra na autocesti A1 od tunela Bristovac do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h”, javljaju iz HAK-a u izvješću objavljenom u 15:35.

Na nekim mjestima obilna kiša usporila je promet.

“Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Istri i Hrvatskom primorju. Zbog jake kiše i vode na kolniku na cijeloj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h. Mogući su odroni na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale. Vozače pozivamo da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosni razmak između vozila.

Vrlo je gust promet na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, a povremeno i u smjeru unutrašnjosti. Na izlasku s autoceste u Lučkom kolona je oko 4 km. Zbog velike gustoće prometa povremeno se vozi u koloni uz kratkotrajne zastoje između čvorova Karlovac i Bosiljevo i u smjeru mora”, piše HAK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...