Dermatologinje otkrivaju djeluju li zapravo anticelulitne kreme

Većini žena poznato je koliko se teško riješiti celulita. Zapravo, borba protiv celulita može biti toliko teška i naporna da se ponekad zapitamo je li uopće moguće riješiti se celulita.

S dolaskom toplijih dana, već u rano proljeće na policama drogerija tako sve češće možemo vidjeti sve više krema protiv celulita, što, naravno, najčešće traje cijelog ljeta. Ipak, postavlja se pitanje jesu li one djelotvorne, a ako jesu – koliko su djelotvorne te mogu li vam zaista pomoći da se celulita riješite?

Ekipa PopSugara tim je povodom razgovarala s dermatologinjama Jeanine Downie i Monom Goharom kojima je postavila to pitanje.

Ne uklanjaju celulit dugotrajno

Doktorica je zaključila da anticelulitne kreme, kao ni bilo koji drugi losioni koji tvrde da će vas osloboditi celulita, zapravo ne mogu dugotrajno pomoći.

Ipak, dodala je kako je čest sastojak takvih krema i losiona kofein koji može imati privremeni efekt.

“Kofein može privremeno popraviti situaciju jer zategne kožu i tako prikrije nepravilnosti”, pojasnila je dermatologinja Mona Gohara. Dodala je i kako blagi piling potiče cirkulaciju što također daje sličan efekt. Ipak, sve to će vam celulit prikriti maksimalno na nekoliko sati.

“Kada logično razmislite, shvatit ćete da nijedna od tih krema ne djeluje trajno. Da bi djelovala trajno morala bi moći fizički promijeniti veze vlakana koja povezuju strukture ispod vaše kože”, pojasnila je dermatologinja Downie.

“Žene bacaju novac, jer nikakva količina kofeina u tome ne može pomoći. Visoke cijene neće pomoći da proizvod bolje djeluje”, dodala je.

Stoga, ako se trajno želite riješiti celulita, morat ćete se posvetiti pravilnoj prehrani i treninzima. No ako idete van u kratkim hlačicama i suknji i želite da vam noge izgledaju zategnuto, prema riječima dermatologinja, krema bi trebala djelovati nekoliko sati i barem bi toliko mogla zamaskirati sitne nesavršenosti na vašim nogama, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...