Dječjim vrtićima iz Zadarske županije 9 milijuna kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta

Dječjim vrtićima iz Zadarske županije odobrena su sredstva u iznosu od 9 milijuna kuna. Naime, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini.

U uspješnoj projektnoj dječjim vrtićima iz općina Sveti Filip i Jakov, Lišane Ostrovičke, Gračac i Škabrnja pomogla je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, pruživši pomoć u pripremi prijavne dokumentacije. Uz to su sredstva odobrena i dječjim vrtićima iz Benkovca, Biograda na Moru, Galovca, Kali, Kukljice, Novigrada, Pašmana, Polače, Poličnika, Posedarja, Preka, Privlake, Sali, Stankovaca, Sukošana, Tkona, Zadra i Zemunika Donjeg.

Program  podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima  koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata,  sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića, pojasnili su iz Ministarstva. Cilj je ulaganjem u objekte dječjih vrtića pridonijeti poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Sredstva za provođenje Programa osigurana su u „Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcijama za 2019. i 2020. godinu“ (NN 124/17), aktivnost A 788018 – Provedba  mjera demografske i migracijske politike. Sredstva osigurana za 2018. i 2019. iznose ukupno 117.500.000,00 kuna.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...