Do kraja tjedna relativno toplo i vruće uz mjestimične pljuskove

I sljedećih dana vrijeme postojano nestabilno – pretežno sunčano i iznadprosječnost toplo, uglavnom u unutrašnjosti uz poslijepodnevne i večernje lokalne pljuskove i grmljavinu, mjestimice i olujno nevrijeme s tučom.

U nedjelju u istočnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina, ponajprije u Posavini. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji.

Izraženiji lokalni pljuskovi mogući su i u središnjoj Hrvatskoj, jer će atmosfera i dalje biti nestabilna. Međutim, teško je sa sigurnošću reći gdje će se oni dogoditi. Inače, u početku će prevladavati sunčano, a bit će i vrlo toplo, ponegdje i vruće.

U gorju i unutrašnjosti Istre pretežno sunčano, a poslijepodne će rasti vjerojatnost za poneki lokalni pljusak praćen grmljavinom. Duž obale i na otocima sjevernog Jadrana prevladavat će sunčano. Noć i jutro u gorju i u unutrašnjosti Istre bit će razmjerno svježi uz 10 do 13 °C, a uz more će temperatura zraka biti između 18 i 22 °C. Najviša dnevna od 27 do 29 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano uz malu, poslijepodne na kopnu i umjerenu naoblaku. U noći i ujutro vjetar slab, a danju će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. More malo valovito. Temperatura zraka između 29 i 31 °C.

I na jugu Hrvatske pretežno sunčano s najvišom temperaturom zraka oko 30 °C, te mora između 23 i 26 °C. Puhat će slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Novi tjedan – bez znatnije promjene

Veći dio sljedećeg tjedna na kopnu i dalje pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Najveća vjerojatnost za lokalne pljuskove je u utorak, kada će oni biti mogući u većem dijelu unutrašnjosti, a lokalno mogu biti izraženiji. Prema kraju tjedna ponovno raste vjerojatnost za češće pljuskove.

Na Jadranu također pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Vjetar uglavnom slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu i jugozapadni vjetar, u utorak te potkraj tjedna prolazno i jugoistočni. Pljuskovi i grmljavina bit će najčešći u utorak, kada mjestimice mogu biti i izraženiji.

Neke zanimljivosti o svojevrsnom ljetu prije ljeta, te još jednom iznadprosječno toplom mjesecu, gdjegod čak i rekordnom mogu se pročitati u najnovijem internetskom Meteo kutku HRT-a, u kojem se nalazi i tekst o raspodjeli oborine u našem dijelu Europe, javlja HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...