ispitan osumnjičeni

DORH opisao što se događalo na Zrću: “Preminulom prerezao aortu i venu, drugi je izboden u leđa…”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

DORH je ispitao osumnjičenog i objavio prve detalje ubojstva na Zrću.

“U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Velike Britanije (1993.) zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv života i tijela na štetu državljanina Velike Britanije, i to kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u vezi s čl. 34. KZ-a sve u vezi čl. 51. KZ-a. (29. 6. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio predmetna kaznena djela na način da je 27. lipnja 2018. u jutarnjim satima u Novalji ispred noćnog kluba s ciljem da usmrti trojicu muškaraca, oštrim im predmetom zadao više ubodnih rana, uslijed čega je jednom oštećeniku presječena vena i aorta te je preminuo, dok je drugi muškarac zadobio više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra što je dovelo do otvorene rane prsnog koša koja (teška i po život opasna ozljeda) a život mu je spašen žurnom liječničkom intervencijom, a treći muškarac je zadobio otvorenu ranu bedra.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da odredi istražni zatvor protiv osumnjičenika iz zakonske osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku, jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći i osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će utjecati na svjedoke”, priopćili su iz DORH-a.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar