Grdović slavi 40 godina karijere: “Od svih žena, jedino me Seve smrtno prepala”

Moji najemotivniji nastupi bili su u Sydneyu i Melbourneu 1991., kad sam napunio stadione. Zapjevao sam hrvatske pjesme i ljudi su zapalili svijeće. Tražili su nešto što će ih povezati s domovinom i pružio sam im to zajedništvo, kaže Mladen Grdović (59).

Zadranin je 1978. snimio hit ‘Između poljupca dva’. U to vrijeme u Zadru se snimala dramska serija ‘Zadarski memento’, na kojoj je radio Arsen Dedić. Čuo je Grdovića i uvjerio ga da pjeva s Gabi Novak (81). To je bio Grdovićev prvi ‘pravi’ nastup. Veliki jubilej slavit će u rujnu i listopadu, u Splitu, Zadru i Zagrebu, pišu 24sata.

Poznatog veseljaka i dobričinu Mladena publika obožava. Navlače ga za rukav, žele se slikati s njim, a mnogi ga, rekao je, zamijene za američkoga glumca Nicolasa Cagea(54). Grdović kaže da takvu popularnost kod nas ima Severina (46) i još samo neki. Sve teže se, kaže, nosi s popularnosti.

– Svi me slikaju di god prođem. Ne mogu više ni u zahod otići. Severini, meni i još nekolicini je tako – kaže. Rado se prisjeti kad je s njom bio na turneji po Australiji.

– Ona je jedina žena koja mi je utjerala strah u kosti. Odvela me na ono leteće čudovište koje se vrti 200 km na sat i onda te spušta slobodnim padom. Mislio sam da sam gotov. Bilo mi je zlo cijeli dan, a ona, šašava kakva jest, išla je ponovno sama – rekao je.

Pamti i boravak u New Yorku, kad mu je jedan talijanski mafijaš ponudio četiri ulaznice za koncert Franka Sinatre.

– Moji Zadrani, Slavonci i Hercegovci su me nagovorili da idemo kockati u Atlantic City, a da ću Sinatru slušati drugi put. Nije bilo prilike jer je sljedeće godine umro – rekao je Grdović.

Veliki je emotivac i plakao je kad je nakon 35 godina napokon pobijedio u Splitu. Pamti pjesmu ‘Tu je moj dom’ jer je otac doživio taj veliki uspjeh, a umro je koji dan kasnije.

Plakao je i lani kad mu je u snu otišla majka Veronika, kojoj je posvetio pjesme ‘Mama’ i ‘Zaplakale oči moje majke’. Još se prepričava da je pobrkao datume i na gažu u Imotski došao dan ranije. Otišao je u obližnju pečenjarnicu i više od dva sata s gostima pjevao. Grdi ni sam ne zna koliko puta su mu oduzeli vozačku dozvolu.

‘Manuelu

– Prije sedam godina na Velebitu su se pojavili izvanzemaljci. Prolazija sam onuda i vidija kako se to svitlo čas pali, čas gasi. Uzviknuo sam: ‘Evo, Marsovci, bogati silaze k nama’ – ispričao je Grdović. Dodao je da ga je ubrzo zaustavila policijska patrola i tražili su da puše u dreger.

Oduzeli su mu dozvolu na sedam mjeseci, a Grdović im je rekao da doma ima bicikl.  Zbog ‘neopreznih’ vožnji opomenuo ga je i Mišo Kovač (76), koji mu je savjetovao da više ne vozi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...