Grozdana Perić i Marko Vučetić ostat će bez dijela paušala zbog izostanaka sa saborskih sjednica

Petnaest saborskih zastupnika neopravdano je u svibnju izostalo sa skupne saborske sjednice, najviše su, po tri dana, izostali Bruna Esih (Neovisni za Hrvatsku) i nezavisni Željko Lacković, pa će im mjesečni paušali od 1500 kuna, biti ‘tanji’ za po 450 kuna.

U 14 radnih dana, po dva neopravdana ‘skupili’ su SDP-ova Milanka Opačić i Mostov Marko Vučetić, po jedan 11 zastupnika: troje HDZ-ovih (Darko Horvat, Ivan Kirin i Grozdana Perić), po dvoje SDP-ovih (Romana Jerković i Mihael Zmajović) i Mostovih (Tomislav Panenić i Ante Pranić), Glasova Vesna Pusić, Reformist Darinko Dumbović, nezavisni Ivica Mišić i HDS-ov Goran Dodig.

Zastupnicima koji su izostali po dva dana od paušala će se oduzeti po 300 kuna, a onima s jednim izostankom po 150 kuna.

Unatrag deset mjeseci, od kada se neopravdani izostanci kažnjavaju, najviše zastupnika, 27, izostalo je u prosincu i srpnju (26), najmanje u travnju, samo Esih.

Za svibanj će se, dakle, zastupnicima od paušala ukupno oduzeti 3.150 kuna, što pribrojeno proteklim mjesecima daje svotu od preko 38 tisuća kuna.

Zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolestan, što mora potvrditi liječnik, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim, političkim i inim skupovima na koje je pozvan. Opravdava mu se i izostanak zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...