Gust promet prema unutrašnjosti, na naplatnim postajama nema dužih čekanja

Gust promet je na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo 1 i Karlovac u smjeru Zagreba te se vozi se usporeno, a kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera za sada nema dužih čekanja.

Pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti, sa otoka Krka prema kopnu, Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije i Rijeke, kao i na većini graničnih prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom, javio je u u 14, 45 sati Hrvatski autoklub (HAK) koji vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocestama su česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u koloni u pokretu na pojedinim dionicama.

Zabilježene su sljedeće kolone vozila: zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku kolona vozila je duga oko 8 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; kod naplatnih postaja Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 10 km; s otoka Krka prema kopnu (od Malinske vozi se u koloni u pokretu); kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km.

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1, Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila. Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...