HAK: “Putujte danas ili u subotu, izbjegnite petak!”

Pred nama je pretposljednji vikend u lipnju, produženi vikend s dva državna praznika. U petak, 22. lipnja je Dan antifašističke borbe, a u ponedjeljak, 25. lipnja Dan državnosti zbog čega će mnogi otputovati na kraći odmor.

Građani će, većina njih, putovati već u četvrtak, 21. lipnja, kada se očekuje jačanje prometa uz povremene zastoje, tijekom prijepodneva u gradovima i na prigradskim cestama, a u ranim poslijepodnevnim satima na autocestama i važnijim državnim cestama.

Gužve se očekuju i tijekom petka, 22. lipnja u popodnevnim satima, te tijekom subote, 23. lipnja u jutarnjim satima. Povratak prema unutrašnjosti, očekuje se tijekom nedjelje, 24. lipnja i ponedjeljka 25. lipnja uz gužve na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3).

U povratku čekanja će biti nagraničnimprijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju (Slavonski Brod, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo…).

Gužvi će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8), na Krku i Krčkom mostu u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim pristaništima i lukama, te na ponekim dionicama gdje su u tijeku radovi kojih zbog početka ljetne sezone ima sve manje.

ZABRANE ZA TERETNA VOZILA NAJVEĆE DOPUŠTENE MASE IZNAD 7,5 TONA

Od 15. lipnja počele su vrijediti ljetne zabrane na našim prometnicama, a zbog praznika koji su pred nama Dana antifašističke borbe, 22. lipnja i Dana državnosti, 25. lipnja, zabrane su:

četvrtak, 21. lipnja od 15 do 23 sata,
petak, 22. lipnja od 14 do 23 sata,
subota, 23. lipnja od 4 do 23 sata,
nedjelja, 24. lipnja od 12 do 23 sata i
ponedjeljak, 25. lipnja 14 do 23 sata.

SAVJETI HAK-a

Nažalost, prognostičari najavljuju vrlo loše vremenske uvjete za petak i subotu prijepodne. Brza i nagla promjena vremena, osobito na zapadu zemlje i sjevernom Jadranu dovest će do velikih poremećaja u redovnom odvijanju prometa, kako cestovnog tako i pomorskog.

U cestovnom prometu najavljujemo ograničenja za pojedine skupine vozila, a u pomorskom mogući prekid trajektnih, katamaranskih i ostalih brodskih linija na tom području. Upravo zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta, savjetujemo vozačima da za put izaberu subotu, 23. lipnja, umjesto petka, 22. lipnja.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...