HAK sutra popodne i navečer očekuje gužve na cestama

Mnogi koji su produženi vikend iskoristili za putovanje na more sutra će se vraćati kući pa se mogu očekivati gužve na cestama.

HAK u svojoj prometnoj prognozi za sutrašnji Dan državnosti ističe da bi probleme u prometu mogla stvarati bura dok bi se gužve na važnijim prometnicama prema unutrašnjosti mogle stvarati u posljepodnevnim i večernjim satima.

Zbog jake bure, u cestovnom prometu moguća su ograničenja za pojedine skupine vozila, osobito u podvelebitskom području autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, na Jadranskoj magistrali (DC8) i na državnoj cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Tijekom dana očekujemo pojačan promet na važnijim cestama, osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima u smjeru unutrašnjosti. Vrlo gust promet očekujemo na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A2) obilaznici, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, Krčkome mostu, prilazima turističkim središtima na obali, trajektnim lukama i pristaništima kao i na graničnim prijelazima.

Očekuje se i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana kao i velika gustoća prometa na autocesti A1, naročito na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo.

Povodom praznika zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t nosivosti bit će u priobalju i Istri sutra, 24. lipnja, od 14:00 do 23:00 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Gust se promet očekuje i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom. Zbog jake bure očekuju se poteškoće u trajektnom i katamaranskom prometu na sjevernom Jadranu, stoji u prometnoj prognozi HAK-a za Dan državnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...