Imamo li sastav za Brazil? Izbornik priprema iznenađenje, Kovačev miljenik izgurao Perišića s lijevog krila

Vatrene čeka veliki test na Anfieldu. Hrvatska i Brazil u nedjelju u 16 sati po četvrti out u povijesti odmjerit će snage. Do sada su igrali tri puta uz dvije pobjede ‘Selecaoa’, dok je jedan susret završio bez pobjednika.

Prvi susret je igran 17. kolovoza 2005. godine kada je Brazil kao aktualni svjetski prvak na splitskom Poljudu odigrao 1-1 protiv reprezentacije Hrvatske koju je kao izbornik vodio Zlatko Kranjčar.

Niti godinu dana kasnije Hrvatska i Brazil su se ponovno susreli, ali ovoga puta u službenom susretu u skupini na SP u Njemačkoj. U dvoboju 1. kola u skupini F na Olimpijskom stadionu u Berlinu 13. lipnja Brazil je bio uspješniji sa 1-0, a strijelac jedinog gola bio je Kaka u 44. minuti.

Sastav Vatrenih?

“Vatreni” i “Selecao” su treći put igrali međusobno na otvaranju svjetskog prvenstva 2014. u Sao Paolu, a slavio je domaćin 3-1. Ostaje utjeha kako smo otvorili World Cup protiv peterostrukog svjetskog prvaka prvenstva u susretu kojeg je gledalo najmanje dvije milijarde ljudi.

Zlatko Dalić za ovu utakmicu mogao bi napraviti veliko iznenađenje. Očekuje se da će Ante Rebić zaigrati od prve minute na lijevom krilu, dok bi Ivan Perišić trebao započeti susret na desnoj strani. Pokaže li se to uspješnim lako bi i na SP-u ovaj dvojac mogao pokrivati te pozicije.

Također,  upitno je tko će dobiti priliku od prve minute zaigrati iza napadača. Luka Modrić tek se priključio Vatrenima nakon finala Lige prvaka, pa bi umjesto njega mogao krenuti Marcelo Brozović, piše Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...