TAKO SE POSLUJE U HRVATSKOJ

Kasnile su vam uplatnice za struju? HEP ne vidi problem u tome, morat ćete jednokratno za struju uplatiti 1.000 kuna

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Zbog drastičnog kašnjenja uplatnica Hrvatske elektroprivrede građani će morati, ako budu savjesni, čak tri računa morati platiti u razmaku od 10 dana, odnosno najkasnije do 21. lipnja. Iz HEP-a su još početkom svibnja trebali poslati račun za razliku u potrošnji i plaćenoj struji za proteklih šest mjeseci, a uz to i nove akontacijske rate za iduće polugodište.

HEP uopće ne vidi problem koji su kupcima prouzročili. Iako korisnici praktički odjednom moraju platiti tri računa, a to će ih jednokratno stajati oko 1000 kuna ili više, iz HEP-a poručuju da potrošači nisu oštećeni.

Računi za zone kojima ističe šestomjesečno obračunsko razdoblje s 15. svibnja, kao i pripadajuće uplatnice, su poslani. Dospijeće računa je 20 dana od dana izdavanja računa. Radi se zapravo o kasnijem plaćanju potrošene električne energije, pri čemu kupac ne snosi nikakvu financijsku štetu. Napominjemo da su zbog spomenute promjene datumi dospijeća prilagođeni načinu izdavanja računa te se na kasnije plaćanje akontacijske rate u odnosu na naznačeni datum dospijeća ne obračunavaju kamate, navode u HEP-u a prenosi Slobodna Dalmacija.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar